Virágzó vidékünk

Megmenekült az enyészettől a népszerű somogyi fürdő

A tervek szerint 2023. májusában lehet újranyitni a csokonyavisontai létesítményt.

Mint azt a napokban megírtuk, a helyi önkormányzat tulajdonában lévő Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdőt ideiglenesen bezárták. Korábban többször írtak ki üzemeltetésre és értékesítésre pályázatot, mivel a falu a bevételekből nem tudta fenntartani a fürdőt.

Kapcsolódó
Bezár a balatonboglári uszoda a megemelkedett energiaárak miatt
Ugyanilyen okból ősszel a helyi sportcsarnokra is lakat kerül.

Facebook oldalán most arról tájékoztatta az érdeklődőket Harasztia Attila, a település polgármestere, hogy a „Thermál-Fürdő” Kft. tulajdonrészének értékesítésére kiírt pályázat eredményes volt, a nyertes a barcsi székhelyű Bau-Lizéna Kft. lett.

A megállapodás értelmében a vételár 140.000.000.- Ft.

A vételár megfizetése tartalmazza a „Thermál-Fürdő” Kft. tartozásainak átvállalását és megtérítését, valamint a 2022. április 09-én semmissé nyilvánított adásvételi megállapodás során – előlegfizetésből, működési finanszírozásból – keletkezett vevői követelések teljes átvállalását

– olvasható a közleményben.

Az első ütemben beforgatott összeg az évek során a forráshiányok miatt elmaradt karbantartások és felújítások pótlására szolgál és a fürdő részleges megnyitására elegendő. A tranzakciók teljesüléséig – a felek üzleti érdekeire való hivatkozással – több információt nem kívánnak megosztani a nyilvánossággal.

A tervek szerint 2023. májusában lehet újranyitni a fürdőt.

Az adás-vétel jogerőre emelkedését követően minden az adás-vétellel kapcsolatos megállapodást és fejlesztési tervet nyilvánosságra hoznak a nyertes pályázóval együtt.

A pályázó vállalta, hogy – a megállapodás aláírásának időpontjától, és jogerőre emelkedésétől függően, de – legkésőbb 2022. november 1-ig megkezdi a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő fejlesztésének első ütemét 300.000.000 forint értékben.

Csokonyavisonta Község Önkormányzatának Képviselő Testülete az elmúlt években erőn felül és a legjobb tudása szerint küzdött azért, hogy biztosítsa a „Thermál-Fürdő” Kft. működőképességét, a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő üzemeltetését, ezzel őrizve meg az esélyét annak, hogy a település kitörjön a gazdasági elmaradottságból és fejlődő pályára álljon. Minden ezzel ellentétes állítást ezúton utasítunk vissza

– írta az önkormányzat nevében Harasztia Attila.

Kapcsolódó
Kiskunhalas büszkesége az ország harmadik legjobb gyógyvize
Kiskunhalas számos meglepetést tartogat a látogatóknak.
Olvasói sztorik