Virágzó vidékünk

Közmunkások helyett birkák nyírják a füvet Kübekházán

facebook/Kübekháza Hírszolgálat
facebook/Kübekháza Hírszolgálat
Egyben ez a falu legújabb turisztikai látványossága.

Különleges látványossággal bő­­vült Kübekháza. A falu főterén egy birkahodályt építettek, amelynek jelenleg öt lakója van, írta a Délmagyar.

Kapcsolódó
Bájos minijuhok segítenek a szőlőskertek művelésében
A tüneményes állatok környezetbarát és költségkímélő munkát végeznek.

A négylábúak a helyi gyerekek kedvencei, és hasznot is hajtanak majd. Rendben tartják ugyanis azokat a területeket, ahova a közmunkások nem jutnak el fűnyíróikkal.

Az ötlet onnan jött, hogy pár évvel ezelőtt Svájcban olyan helyen laktam, ahol tehenek legeltek a házak között. Ők tartották rendben a gyepet. Arra gondoltam, ennek a mintájára nálunk pedig legelészhetnének birkák

– mondta a portálnak dr. Molnár Róbert polgármester, aki készül arra, hogy esetleg a későbbiekben egyáltalán nem lesz ember, aki rendben tartja a közterületeket.

facebook/Kübekháza Hírszolgálat

Az állatok birodalmát egy központi, de ezidáig gazos területen jelölték ki, amelyet napelemes villanypásztorral vettek körbe.

A hodályt egy helyi ezermester készítette el, a birkákat egy szőregi és egy helyi lakostól kapta a település, szalmát is egy helyi gazda hozott.

facebook/Kübekháza Hírszolgálat

A területet beültették levendulával is, a nagyjából 400 tő pedig nem csak díszítésként szolgál majd, abból levendulás finomságok készülnek a jövőben.

Kapcsolódó
Birkákat vetettek be a városszépítésbe Hódmezővásárhelyen
A környéken lakók véleménye megoszlik a takarító juhokról.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik