Virágzó vidékünk

Nem találják a Miskolcon kóborló malacot

facebook/új miskolcon láttam
facebook/új miskolcon láttam
Szőrén-szálán eltűnt a tarka házisertés.

Az Új Miskolcon láttam Facebook-csoportban tettek közzé egy fotót, amelyen egy tarka malac kószál a városban a József Attila úton. A fotón látszik, hogy még a gyalogátkelőt is megtalálta a házisertés, írta a Boon.

Kapcsolódó
Éjszaka elment Miskolcról a kóborló medve
A városvezetés ugyanakkor arra kér mindenkit, hogy a környéken óvatosan közlekedjenek.

A fotót a Malacvédő Alapítvány is közzétette közösségi oldalán, ám hozzájuk nem érkezett bejelentés a kóborló állatról, ráadásul befogása sem egyszerű.

Az ijedt malac legtöbbször megvadul és menekülni próbál. Mivel egy sertés akár 100 kilogramm is lehet, komoly erő van benne. Viszont altatólövedéket nem szabad vele szemben alkalmazni, mert nyugalmi helyzetben leállhat tőle a szíve. Tehát bonyolult kérdés egy házi sertés befogása és elszállítása, már csak azért is, mert az afrikai sertéspestis jelen van Magyarországon, amelyet a vaddisznók mellett, a házi malacok is elkaphatnak

– nyilatkozta a portálnak Tóth Anita, a Malacvédő Alapítvány titkára.

A disznót már három napja keresik, de nem találják.

Amennyiben befogják, és sikerül az állattartót beazonosítani, alkalmazható ellene szankció, ugyanis az Állatvédelmi Törvény kimondja: az állattartó köteles gondoskodni a állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szökésének megakadályozásáról. Hatósági eljárást a helyi jegyző, vagy a megyei, illetve járási indíthat.

Kapcsolódó
Lelőtték a Miskolc belvárosában sétáló szarvast
Az állattal a Szentpéteri kapui temetőben és a Kis-Hunyad utcán is találkoztak a járókelők.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik