Virágzó vidékünk

Sakálfalka lepte meg, miközben szarvasokra várt

facebook/barta gábor photography
facebook/barta gábor photography
Nyolc vadállat bukkant fel a fotós előtt.

Barta Gábor a természet nagy csodálója. Mondhatnánk azt is, hogy a vadak fotós vadásza, stílszerűen azonban nevezzük természetfotósnak.

Az ő fegyvere nem a puska, hanem a fényképezőgép. Ezzel áll lesben, ha kell órákon keresztül, hogy elkapja a talán soha meg nem ismételhető pillanatot. Ilyen volt nemrégiben egy napközbeni kaland, amikor Belső-Somogyban bőgés idején szeretett volna felvételeket készíteni a szarvasok nászáról, helyette azonban ritka esemény részesévé vált.

Egy nádas mellett telepedtünk le a fotóstársammal. A nádas egy félig kiszáradt tó mellett terül el, a megmaradt vízre jártak a szarvasok. Elrejtőztünk a nádas szélén és vártunk. Bikák nem jöttek, viszont érkezett egy sakálfalka. Nem vettek észre, de a tekintetükön látszik, hogy gyanakodnak, érezték, hogy nincsenek egyedül. Hihetetlen szerencsénk volt. Nyolc főből álló falka jött ki a nádasból, a fotón – kiemelt kép – a szerk. – látható négy volt az előőrs, és jó 10 percig ott bóklásztak

– mondta a Sokszínű Vidék érdeklődésére a fiatal természetfotós.

Barta Gábor Fotography

Barta Gábor felvételeivel rendszeresen jelentkezik Facebook oldalán és az Instagramon is. Fotói nem csupán követői ezreinek tetszenek, hiszen több alkalommal választotta egy-egy felvételét a nap képének ismert magazin, illetve fotós közösség is.

Talán az sem lenne meglepetés, a mostani “sakálportré” is kikötne valamilyen újság címlapján. A magunk részéről gratulálunk a felvételhez.

Kapcsolódó
Lelőttek egy sakált Komáromban
Az eset azért is rendkívüli, mert az állat messzire elkerüli az embert és a lakott területeket.
Olvasói sztorik