Virágzó vidékünk

Megérkezett Szegedre a tűzoltóhajó

Facebook/Fertőrákosi Tűzoltóság
Facebook/Fertőrákosi Tűzoltóság

A Fertő-tóról érkezett Szegedre a napokban az a tűzoltóhajó, amit az alacsony vízállás miatt ott már nem tudtak kihasználni – írta meg a Délmagyarország.

Ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, a hajóra a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat kezdett el gyűjteni. A pénz a vásárlára összejött, de egy sor felszerelésre még gyűjtik a pénzt.

Seller András, a szolgálat vezetője a lapnak elmondta, hogy a tűzoltóhajó az ártéri tüzek oltásánál jelnet nagy segítséget, a tűzoltók ugyanis nehezen férnek hozzá a területhez, de hajóval, a vízről sokkal könnyebb ezeknek a tüzeknek a megfékezése. Ráadásul az új hajóból el tudják látni vízzel a tűzoltóautókat is.

A járműről Seller András elmondta, hogy a Fertő tóról érkezett, és akár már most tudnának vele tüzet oltani. A tetején egy vízágyú van, de több vízsugárral is tudnak majd dolgozni a vízimentők. A szakszolgálat vezetője azt is elmondta, hogy a hajót nem csak tűzoltásra használják majd. Tökéletes lesz elszabadult úszóművek, esetleg hajók megfogására, vagy akár a búvároknak kutatásra és mentésre is.

Azonban ahhoz, hogy minden szempontból tökéletes legyen, még néhány eszközre szükség lenne. Először is függetleníteni akarják a szivattyút a motortól, mert most vagy oltanak, vagy haladnak, a kettő együtt nem megy. De kellene még egy szonár, egy radar és egy rádió is. Ezek összességében több millió forintba kerülnek, most ezért gyűjt a szolgálat.

Kapcsolódó
Focikapuba akadt szarvast mentettek a tűzoltók
A nyergesújfalui tűzoltók segítettek a bajba jutott állaton.
Olvasói sztorik