Virágzó vidékünk

Bezár a Szegedi Nemzeti Színház, próbákat akár raktártermekben is tartanak

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
A társulat kollégiumi nagytermeket és kiürített raktártermeket keres a próbákra.

Január elsejétől március 3-ig bezár a Szegedi Nemzeti Színház Nagyszínházának épülete – döntött a szegedi önkormányzat. A Kisszínház január elejétől február 15-ig tart zárva. Ehhez hozzátartozik még a szegedi Reök-palota, a Regionális Összművészeti Központ is, hiszen az is a színház intézményeihez tartozik – mondta az InfoRádiónak Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója.

Az intézmények bezárásával több mint százmillió forintot tudnak megtakarítani – ez abból is adódik, hogy a színházban is kilencszeres lett a gáz ára, illetve az áram ára is sokszorosa lesz a korábbiaknak.

Előadások sem lesznek ez idő alatt, de a próbák tovább folynak.

Ez nem tart vissza minket attól, hogy dolgozzunk, hogy készüljünk

– mondta Barnák László, majd hozzátette, a Hegedűs a háztetőn című musical bemutatójára is próbálnak. A fűtés és áram nélkül maradt épületet nem tudják használni, így a próbákat egy tánciskola termeiben tartják és kollégiumi nagytermeket, kiürített raktártermeket keresnek még erre is a célra.

Emellett meghirdetik a február végi, márciusi előadások időpontját, illetve más munkákat végeznek, és átcsoportosítják a munkatársakat más szegedi intézményekhez.

Kapcsolódó
Nappali melegedővel segíti a helyi lakosokat a tolnai falu
A meleg mellett programokat is kínálnak a helyieknek Gerjenben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik