Virágzó vidékünk

Utolsó segélykiáltás: örökre bezárhat a felsőlajosi állatkert

Magánzoo felsőlajos
Magánzoo felsőlajos
Egy olyan személyre lenne szükség, aki falakat tör és mindent megtesz, ameddig határai engedik az állatkert megmentése érdekében.

2020. november 11., a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések bevezetése óta a felsőlajosi MagánZoo kong az ürességtől, s ha nem érkezik segítség, bezárhat a csodapark, írta a Baon.

Magánzoo felsőlajos

Az állatkert – mely családi vállalkozásban, minden támogatás nélkül jött létre és üzemelt – 25 éves fennállása során temérdek akadályba ütközött, de ledöntött minden falat és túlélte a legyőzhetetlennek tűnő nehézségeket.

Magánzoo felsőlajos

Magánállatkertként támogatást továbbra sem kapnak, ezért a dolgozók munkabérét, az állatok ellátását, a rezsit és saját kiadásaikat is a tartalékokból fedezik.

Most utolsó tartalékaikat élik fel, és a helyzet elég kilátástalan. Szinte mindenüket eladták: hat skót marhát, negyven kecskét, lámákat, tevét és több munkagépet. Ha a húsvétkor ismét zárva kell lenni, nem tudunk tovább várni: be kell zárnunk a kapukat

– tájékoztatta a portált Tóth Tibor tulajdonos, aki azt is elmondta, hogy a tavaly tavaszi, első bezárást követően megmentette őket a közösségi összefogás, most azonban nem látja ennek esélyét.

Magánzoo felsőlajos

A belépőjegyekből származó bevételek összege hiányzik a család megélhetéséhez, az állatok gyógyíttatásához, a munkagépek javíttatásához, illetve a dolgozók munkabérének kifizetéséhez.

Magánzoo felsőlajos

Tóth Tibor félve mer segítséget kérni. Tudja, sokaknak van most nagy szüksége a pénzre, ő pedig nem szeretné azt különféle módszerekkel „kicsalni” senkitől, más kárára. Úgy véli, több most a hiányzó összeg, mint amit ő akár csak remélhet az egyébként rendkívül jólelkű, segítő szándékú emberektől.

Magánzoo felsőlajos

Egy olyan személyre lenne szükség, aki falakat tör és mindent megtesz, ameddig határai engedik, de úgy érzem, én ezt már nem léphetem meg

– mondta Tóth Tibor.

Bár bíznak a korlátozások márciusi könnyítésében, de tervet készítettek arra az esetre, ha 2021-ben, az állatkert jubileumi, huszonötödik évében kellene örökre bezárniuk a kapukat.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik