Virágzó vidékünk

Ezeken a helyeken jár adventi villamos és fényvonat

Tourinform Székesfehérvár/Facebook
Tourinform Székesfehérvár/Facebook
Érdemes az indulásokról időben tájékozódni.

Bár a Budapesten élőknek az idén nélkülözniük kell a fényvillamost, számos más város örülhet a karácsonyi látványosságnak, írja a Kultúra Online.

Miskolcon a többszörösen díjnyertes fényvillamoson lehet majd utazni, de a debreceni és szegedi fényvillamos is útra kel idén.

Debrecenben a DKV Zrt. két adventi fényvillamost indít. A járatokon a városi díszkivilágítással egy időben kerülnek felkapcsolásra az ünnep fényei. Az adventi villamosok menetrend szerinti járatként, az 1-es és a 2-es villamos vonalán közlekednek majd 2023. január 6-ig.

November végén Szegeden is elindul az adventi szezon. A fényvillamos a 105, 204, 214 vonalán járt a korábbi években Szeged belvárosába. A 2022-es menetrend Szegedi Közlekedési Társaság honlapján elérhető lesz, és a tervek szerint december 31-ig járni fog.

Gödöllői Kisvasút/ facebook

Fényvonatnak is több település lakói örülhetnek. A városi kisvonatot Székesfehérvár is díszbe öltöztette, de örülhetnek fényvonatnak a gödöllőiek, a Felcsút környékén élők és a Kismaros környékiek is, hiszen a gödöllői fényvonat, Vál-Völgyi Mikulásvonat és a Rénszarvas Expressz is újra pöfögni fog.

Pécsett ugyan utazni nem lehet majd a fényvonaton, de az egykori vasútállomásra Palotabozsokon idén is karácsonyi hangulat költözik, az Abmot motorvonat „fényvonattá” változik, és a hétvégéken beragyogja a vágányok környékét.

Az előregisztrációról és a Fényvonatok indulási idejéről érdemes a vonatok honlapján tájékozódni.
Fehérvár Adventi Fényvonat ITT.
Vál-Völgyi Mikulásvonat ITT.
Rénszarvas Expressz ITT.
Gödöllő Fényvonat ITT.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik