Életmód

Idén is közlekedik Miskolcon a legendás adventi villamos

MVK Zrt./Facebook
MVK Zrt./Facebook
Egyszerre maximum 120 fő utazhat majd a szerelvényen.

Bár vannak látványosságok, amik az idén sajnos nem tudnak üzemelni, és az adventi fényeket is több városban csökkentik, szerencsére a híres miskolci adventi villamost nem kell nélkülöznünk ,mert 2022. november 27-től újra közlekedik majd a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth végállomás között, írja a karacsonyszeretlek.hu.

Adventi villamosa az energiaválság ellenére is lesz Miskolcnak. Reméljük, az idén is büszkék lehetünk rá, és reméljük, idén is Európa legszebbje lesz a legendás miskolci villamos

– jelentette be közösségi oldalán Veres Pál, a borsodi megyeszékhely polgármestere.

Az öt alkalommal az MHD86 nevű cseh portál versenyében Európa legszebb adventi villamosának választott járgányra az szállhat fel, aki érvényes jeggyel, bérlettel, illetve utazásra jogosító okmánnyal rendelkezik. A villamoson a jegyellenőrnél lehetőség van jegyvásárlásra készpénzzel és bankkártyával is.

A jelenlegi veszélyhelyzetre való tekintettel az adventi villamoson egyszerre 120 fő utazását tudják biztosítani. Ha a szerelvényen utazók száma eléri a 120 főt, akkor a villamos szélvédője mögé kikerül egy “jármű megtelt” felirat.

MVK Zrt./Facebook

Annak érdekében, hogy minden érdeklődő megcsodálhassa az adventi villamost, javasolják, hogy a teljes szakaszon történő utazás helyett, annyi ideig utazzanak az Adventi Villamossal, amennyi idő elegendő a kényelmes megtekintéséhez, felvételek készítéséhez.

Kapcsolódó
Karácsonyi meseországba repít az adventi villamos Miskolcon
Elektromos látványkandalló és egy kanapé a lenyűgöző hangulat csúcsa.
Olvasói sztorik