Virágzó vidékünk

Kétmillió euróért árulják a Dunántúl pazar kastélyát

Facebook/Pokvár Castle
Facebook/Pokvár Castle
A kastély 1905-ben épült, az eredeti stílusjegyeket megőrizve újították fel, van borospincéje, medencéje, edzőterme és teniszpályája is.

Az impozáns, 1176 négyzetméteres épületben 16 hálószoba, 14 fürdőszoba van és a teljes berendezésével együtt árulják 2 millió euróért az ingatlan.com oldalon.

Galéria

Az eladásra kínált kastély Tét településtől 2 kilométerre, Győrtől 19-re fekszik és 1904-1905 között épült “Neo Tudor” stílusban, jelenlegi formája is a késő gótika és a reneszánsz elemeit tükrözi.

Facebook/Pokvár Castle

A leírás szerint a 3 szintes épület a felújítás után megőrizte eredeti íves bejáratát, díszített lépcsőfeljáratait. Különös látvány nyújt a kastély nyugati sarkában lévő bástya. A kastély reprezentatív belső terekkel rendelkezik, kiemelkedő szépségű az elegáns előcsarnok az eredeti tölgyfa lépcsővel, galériával és a fatüzelésű márványkandallóval.

A birtokon található jól felszerelt grillterasz, csónakázó tó, teniszpálya, minigolfpálya és játszótér a parkban, egy 100 négyzetméteres, kétszintes szolgálati ház és 300 négyzetméteres istálló. A kastélyhoz 24 hektár terület tartozik, melyből 6 hektár a kastélypark, és 8 hektár telepített, vágásérett erdő. A páratlan szépségű parkban több száz éves fák, gesztenyesor, növénykülönlegességek és egy kerti tó, zenélő szökőkút található.

Facebook/Pokvár Castle

A birtok története egészen a középkorig nyúlik vissza, mikor Tétet és Pokot IV. Béla király 1269-ben a póki és mérgesi Poky családnak adományozta. Tét egy részét Poknak hívták, ahol a család Szent István vértanú tiszteletére monostort alapított 1251-ben. A monostor egy domboldalon, azon a helyen állt, amelyet a hagyomány tévesen a mai napig Pokvárnak nevez. Pokvár várként nem, csak monostorként létezett.

Facebook/Pokvár Castle

1869-ben Bay Antalné egy kúriát építtetett, melyet később amikor a nagy kastély felépült, “kiskastélynak” neveztek el. A II. világháború alatt a kastélyt a tulajdonosok elhagyták, a háborút követően a kastélyba a helybéliek költöztek be, majd az Állami Erdőgazdaság vette bírtokba, 1965-től a Honvédelmi Minisztérium használta. A rendszerváltást követően magánkézbe került, teljesen felújították és lovas kastélyszállóként üzemelt.

Érdekesség, hogy az interneten Pokvári Kastélyként, Halászy Kastélyszállóként és Bay-kastélyként is rábukkanhatunk.

Kapcsolódó
Nyolc éve nem tudják eladni a félkész szigetközi kastélyt
Kiválóan alkalmas saját nagybirtoknak vagy kastélyszálló, exkluzív idősek otthona kialakítására.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik