Kertünk-Portánk

Nyolc éve nem tudják eladni a félkész szigetközi kastélyt

Google Maps
Google Maps

2014-ben hirdették meg először, de azóta sem talált vevőre Győr-Moson-Sopron megye legizgalmasabb kastélya a Szigetközben, számolt be róla a Kisalföld.

A nyolc éve még 294 millió forintért kínált kastély ára volt már 358 millió forint is, most 337 millióért adnák oda az érdeklődőknek.

A hirdetés szerint a festői szépségű és védett természeti adottságairól híres Szigetközben, Feketeerdő községben eladó az átgondolt tervezésű nagybirtok kastély jellegű, befejezésre váró épülettel. Kiválóan alkalmas saját nagybirtoknak vagy kastélyszálló, exkluzív idősek otthona, esetleg más szolgáltató tevékenység kialakítására.

Maga az épület ezer négyzetméteres és 14 szobás. A nagybirtok összesen több mint 9 hektáron, cirka 95 ezer négyzetméteren terül el, folytatják, és közvetlenül a Mosoni-Duna partján fekszik. A terület nyugati oldalán 240 méter hosszú mosoni-dunai partszakasz határolja.

Az egész birtok öntözőrendszerrel kiépített, a teljes terület szinte automatikusan öntözhető a fúrt kútból. A terület teljes közművel rendelkezik, akár más funkciók ellátására is elegendő kapacitással.

A telken egyébként található egy teljes egészében felújított gondnoki ház is.

Az Új Szó egyébként korábban arról írt, az épület ügyében a tulajdonos korábban már többször is megkereste az önkormányzatot különböző hasznosítási ötletekkel, amelyek aztán nem valósultak meg. Tavaly azt közölte, hogy egy nyugdíjas otthont tervez itt kialakítani, ekként szeretné a rendezési tervet módosítani. Elképzelése szerint a kastélyba kerülnének, akik teljes ellátásra szorulnak, a környező területeken 20 önálló lakóház épülne (ezek cégtulajdonban lennének), ahol önellátásra képes nyugdíjasok kertes lakóingatlanokba költözhetnének.

A testület ugyan elfogadta a módosítási kérelemről szóló javaslatot, de a hirdetés szerint még mindig eladó.

Kapcsolódó
Ismered hazánk csodás kastélyait és várait? Teszteld tudásod!
Te bebarangoltad már Magyarország ékszerdobozait?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik