Virágzó vidékünk

Ember méretű fészkeket készítettek a kisalföldi gólyáknak

Facebook / MME Kisalföldi Csoport
Facebook / MME Kisalföldi Csoport
Önkéntes családi napot szerveztek a kisalföldi madarászok.

Önkéntes családi napot szerveztek a Magyar Madártani Egyesület tagjai a napokban, tudtuk meg egy bejegyzésből. A cél az volt, hogy saját készítésű fészkekkel segítsék a tavasszal visszatérő fehér gólyákat.

December elején forró étellel és meleg szívvel várták az MME Kisalföldi Csoportjának szakemberei a helyi önkénteseket a Fehértói Madárvártára. A kellemes hangulatú rendezvényen a madarászok megköszönték az önkénteseknek az egész éves madárvédelmi munkájukat.

Facebook / MME Kisalföldi Csoport

A főzéssel egybekötött találkozón a madarászok és a helyi természetvédők tíz darab, nagyméretű gólyafészek alapot készítettek.

A fehér gólyák a több méteres gólyafészkeket minden évben tatarozzák, új réteggel növelik. A Fertő-tónál közösen elkészített fészkek a már meglévő vagy újonnan villanyoszlopokra kihelyezett fészektartókra kerülnek majd fel.

Facebook / MME Kisalföldi Csoport

A kisalföldi természetvédők a gólyafészkekkel tudják segíteni a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság és az áramszolgáltató gólyavédelmi munkáját. Az önkéntesek és a nemzeti park munkatársai azt remélik, hogy tavasszal a fehér gólyák visszatérhetnek a már biztonságos fészkekre.

Kapcsolódó
Rekord Beremenden: öt fióka cseperedik a bekamerázott gólyafészekben
Országszerte sok fészekben szelektáltak a szülők, ezért nem mindegyik kismadár maradt életben.
Olvasói sztorik