Virágzó vidékünk

Megválasztották a legjobb hazai fényképezőgépes vadászokat

máté milán: vadászból áldozat
máté milán: vadászból áldozat
Kiállítás nyílt a legjobb fotókból, mutatjuk a Vadászati Kulturális Érték címet elnyert felvételeket.

A Vadászati Kulturális Egyesület ebben az évben is meghirdette “Vadászat fényképezőgéppel” elnevezésű pályázatát, melynek célja a hazai és a Kárpát-medencében honos vadon élő állatok és vadászható vadfajok és élőhelyei megismertetése, a vadászat hiteles bemutatása, hangulatának érzékeltetése, a természet történéseinek láttatása, a természetfotózás elismertetése és népszerűsítése.

Az egyesület tizedik alkalommal hirdette meg a pályázatot,  melynek legjobb alkotásaiból minden évben a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeumában nyílik tárlat – mint az a napokban is történt.

A fotók olyan világba kalauzolják el a látogatókat, amit egy magányosan cserkelő, a természet szépségeire fogékony ember láthat és élhet át. A képek azokat az apró részleteket domborítják ki, amelyek az ellesett pillanatokat felejthetetlenné tesznek.

Idén 27 alkotótól 164 fotó érkezett a pályázati felhívásra. A zsűri nyolcvanat tartott érdemesnek a keszthelyi kiállításra, közülük 24 alkotás – melyben 3 fotósorozat is szerepel – elnyerte a Vadászati Kulturális Érték címet.

A Keszthelyen látható kiállítás várhatóan 2023. február végéig tekinthető meg.

Képgalériánkban szemezgetünk a díjnyertes fotók között

Galéria
Péter Gábor: Szeptemberi pirkadat
Kapcsolódó
Ez lett 2022 legviccesebb természetfotója
Több kategóriában is győztest hirdettek.
Olvasói sztorik