Virágzó vidékünk

Idén is robog Fény Szili, a MÁV adventi villanymozdonya

MÁV/Facebook
MÁV/Facebook
A mozdonyt egy 3500 LED-ből álló, 350 méter hosszú fényfüzér díszíti.

Idén újra kigördült a karácsonyi fényekbe öltöztetett V43-as. Az ünnepi időszak alatt az ország szinte minden villamosított fővonalán látható lesz a csodásan feldíszített mozdony. Első útján a Budapest–Záhony vonalon közlekedett Cegléd, Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza érintésével, olvasható a MÁV közleményében.

A mozdonyt egy 3500 LED-ből álló, 350 méter hosszú fényfüzér díszíti. Az ünnepi időszak alatt – a győri vonalon kívül – az ország szinte minden villamosított fővonalán találkozhatnak majd vele az utasok.

youtube.com

Idén nem csak a nagyvasúti vonalakon van lehetőség fényvonatokkal utazni.

A téli szünetben mindennap várja utasait a Gyermekvasút, ahol két feldíszített vasúti kocsi gondoskodik az ünnepi hangulatról. Közülük az egyik külső világítást is kapott, így igazi fénykocsiként fut a síneken.

Az egyedi díszítésű karácsonyi kocsik a téli szünet végéig mindennap közlekednek: általában a menetrendben meghirdetett hagyományos személyvonatokban lehet ezekkel a hangulatos járművekkel utazni, melyek óránként indulnak a végállomásokról

– áll a közleményben.

Fény Szili aktuális napi útvonala elérhető ITT.
Gyermekvasút aktuális részletei ITT.

Kapcsolódó
Bécsbe és Zágrábba is indul adventi vonat
Idén két szomszédos fővárosba is utazhatunk az adventi ünnepekre, Budapestről Bécsbe az Advent EuroCityvel, Pécsről Zágrábba pedig Zágráb Advent Expressz néven indul adventi különvonat. 
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik