Virágzó vidékünk

Bezárt Eger ikonikus étterme

facebook/Hotel Senator Ház Eger
facebook/Hotel Senator Ház Eger
A Hotel Senator-Ház épületének patinás múltja mellett szellemiségével őrzi a város lelkületét.

Sokak számára szomorú hírt közölt az év első napján Eger legendás étterme, a Hotel Senator-Ház.

Kedves Vendégeink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. január 2-tól éttermünk bezár, de szállodai szolgáltatásunk (szállás+reggeli) tovább üzemel. Megértésüket köszönjük

– írták január elsején a Facebook oldalukon.

Még 2022 nyarán a Senator-Házban éttermet és hotelt üzemeltető vállalkozó házaspár azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy augusztus 31-i hatállyal járuljanak hozzá bérleti szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez. Indokaik között a megromlott egészségi állapot, a túlzottan magas bérleti díj, a megnövekedett beszerzési és energiaárak miatti veszteséges működés, valamint a háború miatti bizonytalanság szerepelt.

A Senator-Ház az Egri Értéktár része

A Hotel Senator-Ház épületének patinás múltja mellett szellemiségével őrzi a város lelkületét.

 

Belső hangulatával, régi bútoraival, berendezéseivel, a XVIII.-XIX. század tárgyi emlékeivel szinte már múzeumnak számít, melyeket a Senator-Házban bemutatkozó művészek felajánlott alkotásai, az elmúlt száz év Egert ábrázoló és egri vonatkozású térképei egészítenek ki.

 

A Hotel Senátor-Ház nemzetközileg is elismert szállodává vált minden igényt kielégítő hangulatos szobáival, boltíves termeivel, nyáron hangulatos teraszával, nemzetközi és hazai ízeivel vált az egri vendéglátás kuriózumává és Eger képzőművészeinek kedvelt helyévé.

Az ügyet 2022. augusztusi közgyűlésén tárgyalta Eger közgyűlése, amikor zárt ülésen arról döntöttek, hogy a Dobó tér 11. szám alatt lévő épület üzemeltetését nyílt versenyeztetéssel megpályáztatják.

facebook/Hotel Senator Ház Eger

Akkor elhangzott, hogy a Hotel Senátor-Ház és Étterem sokak által ismert és szeretett vezetői, Cseh Andrásné és a férje addig maradnak, amíg meg nem találják meg az új bérlőt, mert az a cél, hogy a Senator-ház egyetlen napig se legyen bezárva.

Az elképzelés csak részben valósult meg, hiszen az étterem bezárt, január 2-ikától csak a szálloda rész áll a vendégek rendelkezésére.

Kapcsolódó
Bezár Eger közkedvelt étterme, a legendás Keszegsütő
Fő céljuk a hal szeretetének és a régmúlt idők hagyományainak, az emberi értékeknek a megtartása volt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik