Kertünk-Portánk

Egerben magasodik a legszebb fasor az országban

facebook/hoós mariann
facebook/hoós mariann
A fasor 250 darab fehér virágú vadgesztenyéből áll, túlnyomó részét a 20. század elején illetve a 2. világháború után telepítették.

Mint azt megírtuk, idén 29. alkalommal ítélték oda és adták át a legvirágosabb településeknek járó elismeréseket a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusán tartott ünnepélyes díjkiosztón, 2022. november 18-án.

A közel 150 tagú szakmai zsűri az ország legjelentősebb környezetszépítő versenye során rekordszámú jelentkezés mellett 339 önkormányzat – köztük 32 határon túli jelentkező – összesen 439 pályázatát bírálta el.

Több különdíjat is átadtak, köztük az év fasora elismerést is.

Az Egerben lévő érsekkerti gesztenyefasor a Magyar Faápolók Egyesülete és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös elismerését, “Az Év Fasora” díjat zsebelte be

– írta közösségi oldalán a város önkormányzata.

A fasor 250 darab fehér virágú vadgesztenyéből áll, túlnyomó részét a 20. század elején illetve a 2. világháború után telepítették. A Városgondozás Eger Kft. évi három alkalommal permetezi a fákat, nagy figyelmet fordítanak az ápolására.

A megmérettetésen Eger már régi résztvevőnek számít. A város a kezdetektől, azaz 1993-tól részese a Virágos Magyarország versenynek és számos kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhet.

Öröm, hogy az elmúlt három évtizedben többek között az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének aranyérmét, a Virágos Magyarország Környezetszépítő verseny országos I. helyezését, a legvirágosabb úti cél valamint az Európa Év Fája díjat érdemelte ki a város

– fogalmaztak a bejegyzésben.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik