Virágzó vidékünk

Virágos Magyarország: rekordszámú település versenyez

Virágos Magyarország/Facebook
Virágos Magyarország/Facebook
A verseny győztesei közül kerülnek ki azok a hazai települések, amelyek 2024-ben az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén (Entente Florale Europe) képviselik majd hazánkat.

Június 15-án lezárult a nevezés a Virágos Magyarország versenyre. Idén minden eddiginél több nevezés érkezett, 349 település összesen 452 pályázatot adott le. A rövidesen induló, több mint 150 kertész- és tájépítész szakember közreműködésével zajló zsűrizést követően az őszi, ünnepélyes díjátadón derül ki, hogy mely közösségek kapják az elismeréseket, olvasható a Virágos Magyarország weboldalán.

Kapcsolódó
Ez az ország legszínesebb kerti növénykavalkádja
Selyem mirtuszok, mexikói narancsvirág, örökzöld magnólia: ezek a Németh-udvar legkülönlegesebb példányai.

Az ország legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenyét évről évre megrendezik, mind nagyobb érdeklődéssel. A pandémia idején ugyan nem volt lehetőség a versenyt a hagyományos módon megrendezni, idén azonban a Virágos Magyarország visszatért hagyományaihoz, és újra öt települési kategóriában – a kis falvaktól a nagyvárosokon át a fővárosi kerületekig – várták a pályázatokat, melyeket személyes látogatás során értékel majd a szakmai zsűri.

A városok és falvak rövidesen induló értékelésében több mint 150 önkormányzati kertész- és tájépítészmérnök, város- és falugondnok szakember vesz részt, valamint a turisztikai szempontú értékelésbe a Tourinform irodák munkatársai is bekapcsolódnak

– áll a közleményben.

A verseny győztesei közül kerülnek ki azok a hazai települések is, amelyek 2024-ben az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén (Entente Florale Europe) képviselik majd hazánkat, ahogy idén júniusban Veresegyház, Orfű és Székesfehérvár.

A jövőre harmincéves évfordulóját ünneplő Virágos Magyarország 2022-es győzteseinek kihirdetésére az őszi, ünnepélyes budapesti díjátadón kerül sor.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik