Virágzó vidékünk

100 hintóval gazdagodott a keszthelyi múzeum

youtube.com
youtube.com
„A kicsik sokasága” című gyűjtemény célja, hogy  minden korosztálynak nyújthasson érdekességet.

A keszthelyi Helikon Kastélymúzeum Hintókiállítása a közelmúltban 100 darab izgalmas modellel bővült. Az impozáns járművek kicsinyített másait Varga Ernő modellkészítő ajánlotta fel a Helikon Kastélymúzeumnak A modellkészítő nyugdíjas éveiben alkotta meg a méretarányos járműveket. Sorra járta a múzeumokat, melyekben hintókat nézhetett meg, írja a tvkeszthely.hu.

Évről évre gyarapodott a gyűjteménye, és amikor elérte a 100 darabot, akkor ajánlotta fel számunkra, hogyha a múzeum befogadja, akkor nagyon szívesen átadja nekünk. Reménykedik benne, hogy minél többen fognak gyönyörködni az ő alkotásaiban

– mondta el Varga Ernő felajánlásáról Varga Zoltán, a Hintómúzeum vezetője.

A modellek között sok olyan található, melynek eredetije a keszthelyi intézményben van. Ilyen például a postakocsi, vagy éppen a Festeticsek Viktória-kocsija, aminek eredetije az 1900-as években készült.

„A kicsik sokasága” című gyűjtemény célja, hogy  minden korosztálynak nyújthasson érdekességet. 

A kiállítás már látható, a múzeum munkatársai korabeli gyermekszobai környezetben, hintalovak között mutatják a 100 darab kocsi-, illetve hintómodellt. Így nem csak a szakmának, hanem a fiataloknak is kedveskednek.

A tárlat egész évben látogatható.

Kapcsolódó
A kenyai királyi családnak is dolgozott már az utolsó magyar hintókészítő mester
Még a hófehér lovakat is ők szállították a ménesükből.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik