Virágzó vidékünk

Meghökkentő méretű ruhaszobrok Keszthelyen

Youtube.com
Youtube.com
A tértárlat augusztus végéig tekinthető meg.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is meghökkentő méretű ruhaszobrok népesítették be a Keszthelyi Helikon Kastély Parkját. A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének szabadtéri tértárlata 2022. augusztus 5-től 28-ig tekinthető meg, írja a fesztivalok.info.

Kapcsolódó
4 szoborpark a Dunántúlon, amit érdemes felvenni a bakancslistára
A szoborparkokban sétálva kicsit olyan érzésünk lehet, mintha kiállításon járnánk a szabad ég alatt.

A szövetség jóvoltából 11 művész, 25 darab, három méternél is magasabb ruhaszobra alkotja a szabadtéri kiállítást, ami az idén a magyar hagyományokból merít.

A 25 meghökkentő méretű alkotás a mai kor anyagainak felhasználásával, de a magyar hagyományból merítve készült, olyan motívumokkal, mint a madár, a matyó minta, a rózsa, a szív vagy a mézeskalács. Látható alkotás  takarófólia, mosogatószivacs és különböző anyagmaradékok újragondolásával is.

A kiállítás érinthető közelségbe hozza a különleges képzőművészeti alkotásokat, ugyanakkor felhívja a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára is.

A ruhakompozíciók jól viselik a napsütést és az esőt is, íg a kiállítás augusztus 28-ig bármikor ingyenesen megtekinthető a park nyitvatartási idejében.

Helikon Kastélymúzeum/Facebook
Helikon Kastélymúzeum/Facebook
Helikon Kastélymúzeum/Facebook
Kapcsolódó
Manóajtókat rejt el az országban az őrségi művész
Győrben, Zalaegerszegen, Veszprémben és az Őrségben állnak az ajtók.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik