Virágzó vidékünk

Vidám kisfilmen a Maros-parti akció kulisszatitkai

Facebook
Facebook
A makói természetbarátok jókedvűen emlékeztek a híres természetjáróra.

Makó és Apátfalva között egy lelkes természetbarát csapat jó szívvel társadalmi munkát végez, nyári akciójukról korábban hírt adtunk már oldalunkon.

Az önkéntesek a híres természetbarát, Mendei Árpád emlékét évek óta nagy szeretettel és tisztelettel ápolják. Joó Zoltán és Szilágyi Lajos helyi természetbarátok vezetésével egy hangulatos emlékhelyet alakítottak ki a makóiak a folyóparton. A paddal szegélyezett pihenőhelyen arcképpel gravírozott tábla emlékeztet Mendei Árpádra.

A napokban megosztottak egy kis filmet, melynek tanúsága szerint a nyári önkéntes munka remek hangulatban zajlott.

Mendei Árpád a hatvanas években a Csongrád megyei Természetbarát Szövetség elnökségének tagja lett, és ő vezette a Makói járási Természetbarát Szövetséget. A pedagógus 1970-ben tagja volt az önállóvá vált Csongrád megyei Tájékozódási Futó Szövetség elnökségének. Makó több iskolájához személyesen kötődött diákként, tanárként, igazgatóhelyettesként, és igazgatóként.

Télen is érdemes ellátogatni a vadregényes Maros-partra. Az igényesen kialakított pihenőhely a zöld jelzésű túraúton, Makó és Apátfalva között a 4,8 kilométeres ponton található.

Kapcsolódó
Makói muskétások a Maros-parti erdő védelmezői
Másfél évtizede fűkaszával, traktorral és motoros fűrésszel vágnak rendet a Maros-parti vadonban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik