Virágzó vidékünk

Emlékművet kapott a legendás természetjáró a Maros-partján

facebook / Joó Zoltán
facebook / Joó Zoltán
Civil összefogással épült a látványos kirándulópont.

Természetbarát emlékhelyet avattak a Maros mentén – írta egy Facebook-bejegyzés.

Kapcsolódó
Makói muskétások a Maros-parti erdő védelmezői
Másfél évtizede fűkaszával, traktorral és motoros fűrésszel vágnak rendet a Maros-parti vadonban.

Évek óta helyi önkéntesek, jó szándékú civilek tartják rendben a Csongrád-Csanád megyében kialakított, Maros-parti tanösvényt.

A zöld jelzésű túraút Makót és Apátfalvát köti össze, ennek mentén, éppen félúton, a 4,8 kilométeres ponton alakítottuk ki Mendei Árpád emlékére a pihenőhelyet. A jövőben szeretnénk az ösvényt is az ismert természetbarátról elnevezni

– mesélte lapunknak Szilágyi Lajos lokálpatrióta, természetjáró.

facebook / Joó Zoltán

A helyi természetbarátok összefogásával kisebb fajta csodát hoztak létre a folyóparton, végleges formát öltött Mendei Árpád tanár úr emléke. A makói és apátfalvi önkéntesek 50 fő részvételével avatták az igényesen kialakított emlékművet.

A paddal szegélyezett hangulatos pihenőhelyen arcképpel gravírozott emléktábla viseli Mendei kedvenc Eötvös Lóránd-idézetét.

facebook / Szilágyi Lajos

A kültéri plasztika vándorbotra akasztott tarisznyát formáz, ennek előterében kapott helyet az emléktábla. A botra rögzített, 12 darab kis méretű emléklap a gazdag életút állomásait idézi fel. 

Joó Zoltán helyi természetbarát saját maga, és Szilágyi Lajos sporttársa nevében bejegyzésben köszönte meg a segítők munkáját. A turista emlékhely megvalósítását támogatta az Apátfalvi Önkormányzat, Szekeres Ferenc polgármester, Molnár András, a Makói Mozaik munkatársai, Kiss Attila kereskedő, Kovács Gábor (tanár), Fekete Tíbor, a kiszombori Smith Ferenc és családja, valamint Mendei Csaba.

Kapcsolódó
Mindenkit lekörözött a kilátók királynője
Megválasztották az év kilátóját és az év turistaházát: mindkettő Lillafüreden található.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik