Életmód

Soha nem túráztak egyszerre ennyien az Országos Kékkörön

magyar természetjáró szövetség
magyar természetjáró szövetség

Sikerült a rekordállítás: soha ennyien nem túráztak egyszerre az Országos Kékkörön, mint az idei Kéktúrázás napján – közölte az Országos Sajtószolgálattal (OS) a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSz).

Kapcsolódó
A világ egyik legjobb úticélja lett az Országos Kéktúra
A National Geographic nagyon előkelő helyre sorolta az ikonikus magyar útvonalat.

2021. október 9-én szombaton verőfényes napsütésben 3240 túrázó rótta egyszerre az Országos Kékkör jelzett turistaútvonalát, országszerte mintegy 2580 km hosszan, reggel 7 órától este 18 óráig. A rekordról hitelesített jegyzőkönyvet állított ki a Magyar Rekord Egyesület.

A Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében zajló közösségi túranapon a három hazai kéktúrát: a legendás Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az idén 25 éves  Alföldi Kéktúrát lehetett szervezetten bejárni, 143 szakaszra osztva

– áll a közleményben.

A regisztrált túrázók száma előzetesen 3400 fő volt, ebből 3240-en jelentek meg az indulópontokon és a szakaszfelelősök vezetésével, jeladóval felszerelve vágtak bele a túrázásba. Napnyugtára minden túracsapat célba ért, kirajzolva a rendezvény honlapján az Országos Kékkör méterre pontos útvonalát.

Az Országos Kékkör multifunkcionális fejlesztésébe uniós forrásból 2012-ben kezdett a szervező MTSz, ezzel a túranappal a kéktúrázás népszerűsítését  és a természetjárás örömét kívánták megismertetni a résztvevőkkel, akik között kezdők, újrakezdők és már régóta kéktúrázók is voltak

– tájékoztat a szövetség.

Az esemény honlapján még napokig visszakövethető lesz a 143 túracsoport mozgása, így aki utólag szeretné virtuálisan átélni a kéktúrázás örömét, itt megteheti azt.

A Kéktúrázás napja jövőre folytatódik, 2022-ben is várják a szervezők a kéktúra szerelmeseit október második szombatján.

Kapcsolódó
Egyre többen járják be a csodás tájakon átívelő Országos Kéktúrát
1961 óta több mint 6700-an teljesítették a mára ikonikussá vált túraútvonalat.
Olvasói sztorik