Virágzó vidékünk

Meséssé festi a tájat az Ipoly megduzzadt ártere

Makrai Richárd
Makrai Richárd
Fotókon mutatjuk, hogy az elmúlt napok esőzéseinek következtében milyen nagy mennyiségű víz lepte el a folyó árterét Őrhalomnál.

Az Ipoly a Duna egyetlen bal oldali magyarországi mellékfolyója az év minden hónapjában, és nem csupán a torkolatnál mutatja mesés arcát, hanem “útvonalának” sok részén is.

A folyó nedves rétekkel szegélyezett partja a Nógrád megyei Őrhalom és a szlovák Ipolyvarbó (Vrbovka) szakaszon bőven ad témát a fotósoknak. Horváth Zsolt nemrégiben például azt mutatta meg felvételein a Sokszínű vidék olvasóinak, hogyan festi csodássá a tájat ezen a területen a kanyargó Ipoly, most pedig Makrai Richárd – aki január 17-én járt a helyszínen – tett közzé gyönyörű képeket az elmúlt napok esőzései következtében vízben úszó Ipoly árteréről Őrhalomnál.

Gumicsizmát húztam, és addig merészkedtem az egyre terebélyesedő ártérben az őrhalmi réten, míg a víz a csizma tetejéhez néhány centiméterre volt. Az ártér egy kicsinyke szigetén sok hattyú tartózkodott, de az emelkedő vízszint miatt sajnos nem sikerült a közelükbe férkőznöm

– mondta érdeklődésünkre Makrai Richárd.

A képre kattintva galériánkban nézhetők meg a gyönyörű felvételek.

Galéria
Fotó: Makrai Richárd
Kapcsolódó
Csodássá festi a tájat a kanyargó Ipoly Nógrádban
A legkanyargósabb 730 méteres részen 9 alkalommal haladnánk át a határon, ha mondjuk fecskének születünk és épp erre repülnénk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik