Virágzó vidékünk

Idén is nagyot szólt a Fonyódi Kolbászfesztivál

A téli Balaton legnagyobb és legnépszerűbb gasztroprogramját tízezernél többen keresték fel.

Február 10-12. között immár tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Fonyódi Kolbászfesztivált, a téli Balaton legnagyobb és legnépszerűbb gasztroprogramját, mely 2023-ben is felejthetetlen kulináris élményekkel várta az ínyenceket.

A fonyódi Zákányi Kálmán Városi Sportcsarnokot és környékét a három nap alatt tízezernél többen keresték fel. A rendezvény népszerűségét jól érzékelteti, hogy szabad szálláshelyet a rendezvény előtti napokban már nem lehetett találni a városban.

A fesztiválon helyet kapnak a legjobb magyar kézművesek portékái és bemutatói – így sajtkülönlegességek,  mangalica termékek, balatoni borok, békéscsabai házi szárazkolbászok és szalámik, különleges töltelékáruk, szalonnák, sonkák -, de nem hiányoztak a fesztivál két színpadán a több sztárt is felvonultató zenés betétprogramok sem.

A Balaton legnagyobb téli gasztronómiai rendezvényén idén 22 csapat adott ízelítőt a tudásából, és sor került a balatoni települések és a Somogy vármegyei települések kolbásztöltő bajnokságára is.

Képgalériánkban bekukkanthatunk a fesztivál hangulatába, s megállapíthatjuk, hogy idén is nagy durranás volt a Fonyódi Kolbászfesztivál.

Galéria
Fotó: Bálint Márta
Kapcsolódó
Bámulatos tavaszi naplemente Fonyódon
A fotós elkapta a megismételhetetlen pillanatot.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik