Virágzó vidékünk

Bámulatos szarvasrudli napfürdőzött a Balatonnál

Rácz Sándor
Rácz Sándor
Több tucatnyi egyedből állt a sereg.

A Balatoni Madárkertből tiszta időben meseszép panoráma tárul a boldog tulajdonos és a vendégek szeme elé.

A Somogy vármegyei Kerekiben élő Rácz Sándor a közelmúltban szokatlan “sivatagi látványról” tudósított, legújabb fotóin ismét egy szarvasrudlit kapott lencsevégre.

A délelőtti napsütés kivonzotta a szarvasokat a Kereki mellett elterülő domboldalra, több tucat szarvas szemmel láthatóan kifejezetten élvezte a tavaszias időjárást.

Rácz Sándor

A Zákányszékről Somogyba költözött madarász megkeresésünkre elmondta, a szarvasrudlik tömege errefelé annyira mindennapos, hogy még a nyári időszakban is felbukkannak a szemközti domboldalon. A vendégeknek éppen ezért biztosítanak térítésmentesen távcsövet, amit magukkal vihetnek a felső parkolónál lévő vadles kilátóba.

A szarvasokat nappal a szemközti domboldalon, este a felső parknál lévő kamerákon láthatjuk, de nyomaikat otthagyják a talajon. Amikor az alföldi kis községből történő átköltözéshez Kerekit választottuk, az egyik legnyomósabb érv a természeti környezet volt, ami az egyik legszebb a Balaton vonzáskörzetében

-mesélte Rácz Sándor.

Az állatbarát azt is hozzátette, az már csak egy mellékszál, hogy évente pár mázsa szőlőt szednek le a szarvasok, és őszre letarolják a tőkéket. Nincs mit tenni, évről évre újra kell telepíteni az ültetvényt.

Rácz Sándor

Úgy tűnik, valóban irigylésre méltó helyzetben van Rácz Sándor, a madaras ember családjával a Balaton mellett szó szerint a szarvasok között éli mindennapjait.

Kapcsolódó
Egzotikus madarak százai színesítik a balatoni turizmust
Néhány éve költözött a Balaton déli partjától karnyújtásnyira fekvő Kerekibe a madárbarát család.
Olvasói sztorik