Virágzó vidékünk

Sivatagi szarvasrudlit fotóztak Somogyban

Facebook / Balatoni Madárkert - díszmadár és kisállatpark
Facebook / Balatoni Madárkert - díszmadár és kisállatpark
Messziről tevecsordának látszott a szarvascsapat.

Egy amatőr természetfotós pompás szarvascsordát örökített meg a Gyugy-tetőn.

Rácz Sándor különleges madárparkját korábban bemutattuk már, a napokban izgalmas látvány tárult a Somogyban élő díszmadártenyésztő szeme elé. Gímszarvasok csapatába botlott egy családi kiruccanás alkalmával.

Megkeresésünkre a természetkedvelő elmondta, Somogyban a szarvasok túlszaporodtak, a szántódi erdészet területein gyakran egész csordákat látni. Rácz Sándorék szőlőjét is tönkretették a négylábúak, ezért ki kellett vágni a tőkéket. Az állatbarátok úgy döntöttek, az újratelepítés előtt előbb bekerítik a területet, és ha a szarvasok “megkegyelmeznek” az új kerítésnek, csak akkor ültetnek ismét.

A család szeret a somogyi lankákon kirándulni, néhány napja, egyik délután is útnak eredtek.

Rácz Sándor

Felmentünk a völgyhíd keleti oldalán lévő Gyugy-tetőre, ahonnan szép a kilátás, megnéztük a pálya feletti vadhidat is. Visszafelé a csemetéskert letaposott kerítése mögül elénk ugrottak a szarvasok. Megvártuk, hogy átsorakozzanak, és ezután a nyomukba eredtünk. A felszántott löszös szántón kaptuk a csapatot lencsevégre

– mesélte Rácz Sándor a Sokszínű Vidéknek.

A Gyugy-tető a Balaton déli partjának legmagasabb pontja, tiszta időben meseszép panoráma tárul a kirándulók szeme elé. Bálványos község környéke a turistáknak és a helyieknek is kiváló lehetőséget kínál a természet megfigyelésére.

Kapcsolódó
Népes szarvasrudlit videóztak a Dunántúlon
Ilyen és ehhez hasonló vonulásra szinte mindenütt lehet számítani.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik