Virágzó vidékünk

Kitiltják az autókat Tihany ikonikus helyéről

Tihanyi Bencés Apátság/Facebook
Tihanyi Bencés Apátság/Facebook
Megújul a Visszhang-domb.

Közkedvelt kirándulóhely, a turizmus egyik igazi központja a Tihanyban található Visszhang-domb, melynek turisztikai fejlesztése már tervben van, de várhatóan csak a szezon után kezdődik el, írja az infostart.hu.

Sétányokat alakítanak ki, díszburkolatokat fektetnek le, átfogó tereprendezést végeznek, kitisztítják a környező erdősávokat, megújítják a zöldfelületeket, új növényeket ültetnek és öntöző-hálózatot alakítanak ki. A dombon egységes információs táblákat helyeznek el és felújítják a Csokonai utca és a Dózsa György utca közti lépcsőt is.

A munkálatok a szezon után kezdődnének, és a tervek szerint 2024 tavaszára készül el a beruházás.

Fontos fejlesztésről van szó, hiszen a település legnépszerűbb turisztikai fogadóterülete ez. Ha elkészülünk a beruházással, akkor az Apátságtól, a Pisky sétányon át az Echo dombig egy látványos, igényes terület fogadja majd az ideérkezőket

– fogalmazott Tósoki Imre polgármester.

Fontos változás, hogy a fejlesztés befejezése után az említett terület autómentes övezet lesz, ide gépkocsikkal már nem lehet majd behajtani.

A visszhang Tihany egyik legismertebb jelensége, ami a 18. század közepén felépített apátság északi oldalának köszönhetően, nap mint nap újabb látogatókat vonz. Amikor még nem volt annyi magas fa a Visszhang-domb környékén, akkor az itt állított echókőről elkiáltott szavak két másodperc alatt tették meg az oda-vissza közel 700 méteres távot, az apátság északi oldaláról visszaverődve.

Kapcsolódó
Páratlanul szép helyek Tihanyban, amiket neked is látnod kell
A levendulavirágzás is óriási élmény, de más káprázat is vár Tihanyban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik