Virágzó vidékünk

Potyognak az alpaka bébik Csabaszabadiban

Facebook/Suri Alpaka Farm
Facebook/Suri Alpaka Farm
Igazi baby-boom van Csabaszabadi határában, a Suri Alpaka Farmon eddig hat kicsi született és útban van a hetedik is.

Decemberben látott napvilágot a szezon első kis criája, vagyis bébi alpakája a Suri Alpaka Farmon, őt pedig sorra követték társai, és immár hat kis alpaka szaladgál a birtokon – írta meg a Behir.

A harminc egyedes állomány több hektáros területen él. A farm vezetői arra törekszenek, hogy ideális környezetet biztosítsanak az állatoknak.

Az alpakának leginkább a huacaya nevű, kis bolyhos, habos változata ismert. A suri változat, amit mi tenyésztünk, annyiban különlegesebb, hogy ennek egész hosszúra, 20-30 centisre meg szokták növeszteni a gyapját. Egyébként viselkedésre, tartásra teljesen megegyező a két alpaka típus, csak a suri sokkal ritkábbnak számít, és mi kifejezetten figyelünk arra, hogy teljesen tiszta vérvonalat tenyésszünk

– emelte ki Bánfiné Nelli, a farm egyik vezetője.

A különböző karámokban egy-egy vezércsődör mellett több nőstény él. Bár az alpakák nagy területet, nyugalmat igényelnek, van itt is néhány példány, aki már egészen emberhez szokott, érdeklődő és igényli is a figyelmet. A gondozók őket meg is sétáltatják, sőt erre az idelátogatóknak is lehetőségük van. A farmon egyébként még nincs vége a baby-boomnak, a napokban egy újabb cria születését várják.

Kapcsolódó
Vikunyacsikó és alpaka bébik születtek Szegeden
Két alpaka- és egy vikunyacsikó született a Szegedi Vadasparkban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik