Mozaik

Megépült a világ legnagyobb vertikális farmja

emirates.com
emirates.com
Az ultramodern farm működését csúcstechnológia, mesterséges intelligencia, és egy magasan képzett belső csapat irányítja.

Dubajban megnyílt a világ legnagyobb vertikális farmja – írta a greenfo. A világrekorder farmot 40 millió dolláros befektetésből hozta létre az Emirates fedélzeti kiszolgálásra szakosodott leányvállalata és a Crop One.

Kapcsolódó
Zöldséget termesztenek a taxik tetején
Sajátos módja az önellátó gazdálkodásnak.

A gazdák szerte a világon ötletes technikákat alkalmaznak azért, hogy a növényeket ideálisnak nem mondható környezetben is tudják termeszteni. A Bustanica elnevezésű farmon 330 ezer négyzetméteren, évente 1 millió kilogramm növényvédőszer-, gyomirtószer- és vegyszermentes leveles zöldséget termesztenek. A modern technológia segítségével évente több mint 250 millió liter vizet takarítanak meg.

emirates.com

A dubaji vertikális farmon egyszerre 1 millió palánta fejlődik, amelyek napi 3 tonna termést adnak.

A vízfelhasználás minimalizálása és a hatékonyság maximalizálása érdekében a farm zárt ciklusú rendszerét úgy alakították ki, hogy a víz folyamatosan visszakering a növényekhez. Amikor a víz elpárolog, visszanyerik és újrahasznosítják a rendszerben. A farm egész évben, folyamatosan friss és tiszta növényeket terem. Az arab repülőgép társaság, az Emirates utasai júliustól kóstolhatják meg a farmon termesztett fejes salátát, rukkolát, különféle salátaleveleket és spenótot.

Kapcsolódó
Megválasztották az ország első zöldség-gyümölcs hősét
Nyereménye 100 kiló zöldség és gyümölcs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és magyar termelők jóvoltából.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik