Kertünk-Portánk

Megválasztották az ország első zöldség-gyümölcs hősét

youtube
youtube
Nyereménye 100 kiló zöldség és gyümölcs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és magyar termelők jóvoltából.

Az Európai Friss Csapat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara európai uniós edukációs programja, melynek célja a zöldségek és gyümölcsök megismertetése és népszerűsítése annak érdekében, hogy a hazai zöldség- és gyümölcsfogyasztás tovább emelkedjen, és megközelítse a WHO által ajánlott napi minimum mennyiséget, a 400 grammot.

Kapcsolódó
Pécsett már az óvodában is környezetvédelmet tanítanak
A zöld óvodákban természetszeretetre nevelik a kicsiket.

Az Európai Friss Csapat program keretében idén júniusban, a Zöldség- és Gyümölcsnapon hirdettek pályázatot, amelyben Magyarország #ZöldségGyümölcsHősét keresték, hogy megválasszák Magyarország #ZöldségGyümölcsHősét. A versengésre olyanok jelentkezését várták, akik egyedi és inspiráló történetükkel hozzájárulnak a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítéséhez.

A beérkezett pályázatok közül az öt legjobb elismerő oklevelet kapott, Magyarország #ZöldségGyümölcsHősének pedig a Zala megyében lévő Orosztonyi Napközi Otthonos Óvoda vezetőjét, Horváth Erikát választották.

Az óvónő saját óvodakert-programot indított a település óvodájában, ahol  a kicsik a palántákat szorgosan gondozzák, naponta többször locsolják őket, a termést pedig elfogyasztják. A kert célja, hogy a gyermekek ráérezzenek a termelő munka örömére, értékére, a későbbiekben pedig megtanulják a termények felhasználását.

Horváth Erika óvodavezető egyik népszerű mondása, amit minden óvodása kívülről fúj:

A zöldség az ehető egészség!

Nem mellesleg, az óvoda a Magyarország legszebb konyhakertje 2021 versenyben a közösségi konyhakertek és az óvodai konyhakertek kategóriájában is fődíjat nyert.

Kapcsolódó
Ehető játszókertekben ismerkednek a kertészkedéssel az óvodások
Játszva termeszthetik saját zöldségeiket és gyümölcseiket a mezőkovácsházi óvodások.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik