Mozaik

Dubaiban építik meg Európa szívét

Négy kilométerre Dubai tengerpartjától található Európa. Vagy legalábbis annak egy verziója. A hat tagból álló szigetcsoport európai országok és városok furcsa keverékének ad otthont. Az 5 milliárd dolláros megaprojekt a befejezés után várhatóan 16 ezer turista befogadására lesz képes – olvasható a CNN travel oldalán.

Ebben az Európában mindig süt a nap, meleg az óceán és fehér homokos part. Meglátogatható Velence és Szentpétervár, Svédország, Németország és Svájc, de lehetne még sorolni. Ha az embernek van rá pénze, itt igazi szabadság várja.


Fotó: www.thoe.com

A szigetcsoport a ,,The Heart of Europe” vagyis az ,,Európa szíve” nevet viseli, és része a ,,The World” nevet viselő 300 szigetet magába foglaló projektnek. Egy hatalmas, mesterséges szigetcsoport, ahol a gazdagok és híresek kikapcsolódhatnak.

A szigetek létrehozásához 34 milliárd tonna nagy sziklát és 320 millió köbméter homokot helyeztek a tengerbe több millió négyzetméternyi területen. A beruházás olyan monumentális, hogy az űrhajósok nyomon követhették az űrből  a haladását.

Fotó: Portofino Hotel/www.thoe.com

A szigetcsoport kivitelezése 2008-ban a gazdasági válság idején megtorpant, azóta kevés előrelépés történt. Most azonban újra megindult az építkezés, mivel szeretnék a projektet a 2020-as világkiállításig befejezni.

,,Európa szívé”-ben 13 szálloda és üdülőhely, valamint több, mint 4000 nyaraló található.

Hotellé alakítják át a picinyke svájci falut
Corippo elindult a lejtőn, és rövid időn belül szellemfaluvá válhat. De nincs még minden vessze.

Az építkezés első fázisa 10 vízparti palotát foglal magába Svédország szigetén, 32 villát Németország szigetén és 78 úszó házat ,,Lebegő Csikóhalat” Szentpétervár szigete körül.


Lebegő csikóhal/www.thoe.com

A szárazföldön egy svéd ,,palota” már el is készült, a másik kilenc pedig közel van a befejezéshez. A szív alakú, mézeshetek témájú Szentpétervár teljesen elkészült és Németország Bauhaus-ihlette villái is akulnak. Az első úszó ház a közelmúltban készült el, és további 20 modell építés alatt áll.

Az ingatlanok átadása idén kezdődik és 2020-ban fejeződik be

– állítja Josef Kleindienst, a projektet fejlesztő Kleindienst csoport elnöke.


Fotó: Svájc üdülőhely/www.thoe.com

Olyan helyet akarunk létrehozni, ami vonzza a Dubaiból és az Egyesült Arab Emírségekből származó embereket. Szeretnénk hogy itt töltsék el a szabadidejüket a saját országukban” – mondta, bár hozzátette: Természetesen a turistákat is szeretnénk ide csábítani.

A látványosságok közé tartoznak mesterséges korallzátonyok, amelyeket az építtető csoport hoz létre.

A fő cél egy élénk, változatos és fenntartható tengeri élőhely létrehozása.

– mondta a CNN-nek Adrian Evans, a központban élő tengeri biológus. A fejlesztők szerint a központ évente további 100 000 korallt növeszt majd.


fotó: www.thoe.com

Azok számára, akik nem búvárkodnak, az úszó házak lehetővé teszik, hogy a víz alatti hálószobákból és fürdőszobákból élvezzék a tengeri élet látványát.

A csoport tervei szerint 2020-ra befejeződik a teljes projekt, éppen a World Expo előtt.

2020 lesz az az év, mikor mindenki ezen a bolygón Dubaiba akar majd jönni

– mondta Kleindienst.

Nyitókép: thoe.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik