Virágzó vidékünk

Gyógyhely címre vágyik Mosonmagyaróvár

facebook/Flexum Thermal&Spa
facebook/Flexum Thermal&Spa
Jelenleg összesen 42 gyógyhely van Magyarországon.

Szakmai nap keretében jelentették be Mosonmagyaróváron, hogy a Flexum Thermal & Spa a közeljövőben megkaphatja a gyógyhely minősítést, írta a Spabook.

A város és a gyógyfürdő az elmúlt évben együtt kezdeményezte a gyógyhellyé minősítési eljárás megindítását.

Az egyéves akkreditációs folyamat alatt minden évszakban mérik a zaj erősségét, a légszennyezettséget és számos más tényezőt, amely alapján, várhatóan az év végén eldől, hogy megkaphatja-e a gyógyhely minősítést az a 4,5 hektáros terület, amelyen a gyógyfürdő, a gyógyászati központ, három szálloda és egy kemping is található

– tájékoztatott a portál.

A tulajdonos úgy szeretné a Thermal Hotelt gyógyszállóvá alakítani, hogy az a balneoterápiás kezelésekre alapozottan teljes körű szolgáltatást nyújtson majd a vendégeknek.

A mosonmagyaróvári termálfürdőben 2 kilométer mélyről tör a felszínre a 74 fokos gyógyvíz. A kút forrását jelentő vízbázis évmilliók óta a mészkő ölelésében “bugyog”, így magas az ásványi anyag és a halogénion tartalma. Ennek köszönhetően jótékony hatással van az ízületi bántalmakra és a mozgásszervi betegségekre.

A víz 1966. február 24-én tört fel, azóta is ez a kút látja el a fürdőt. A vizsgálatok alapján a termálvizet 1967-ben gyógyvízzé nyilvánították. A fürdő 1969. május 8-án nyitott meg.

Flexum Thermal & Spa

12 masszőr, gyógytornász, fizikoterápiás dolgozó 30 ezer kezelést végez évente, a fürdőt összesen 250 ezer vendég látogatja.

 

A Flexum Thermal & Spa vendégeinek 70%-a külföldi, többnyire Csehországból érkeznek.

 

A legtöbben a Thermal Hotelben, az Aqua Hotelben vagy a négycsillagos Aquasol Resort szállodában éjszakáznak, de vannak, akik a fürdőhöz kapcsolódó kempingben szállnak meg lakóautókkal.

 

A látogatók 30%-át teszik ki csak magyarok, 10% képviseli a helyi és környékbeli lakosokat, 20% az ország más részeiből érkező turista.

2022-ben két település, Szentes és Hajdúböszörmény kapott gyógyhely minősítést, velük együtt jelenleg összesen 42 gyógyhely van Magyarországon.

Kapcsolódó
Gyógyhely lett a mátraderecskei gyógygázfürdő
A mintegy ezer méter mélységből feltörő gyógyhatású gáz sok betegség kezelésében hatásos.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik