Virágzó vidékünk

Eladnák az európai hírű somogyi gyógyfürdőt

Igali Gyógyfürdő/Facebook
Igali Gyógyfürdő/Facebook
A „somogyi Hajdúszoboszló” néven elhíresült wellnessfürdő idén 60 éves.

Európai hírű gyógyhely az idén hatvanadik születésnapját ünneplő Igal, ahol a ’60-as években, egészen pontosan 1962-ben adták át az első két medencét. Mára töretlenül kedvelt a betegségeikkel bajlódó idősebbek és középkorúak körében, de esős nyári napokon a Dél-Balatonnál nyaraló fiatalok is felkeresik gyógy- és wellnessfürdőjét, írja a turizmus.com.

Kapcsolódó
Európa zöld városa díjat nyert Kaposvár
A somogyi megyeszékhely így részt vehet a zöld városok nemzetközi versenyében.

Az első két medencét 1967-ben egy úszó- és három gyerekmedence követte, majd egy évvel később újabb két medencével gyarapodott a település gyógyközpontja.

2010-ben egy 60 millió forintos kiszolgáló épülettel gazdagodott a már akkor is hangulatos, szép környezetben elterülő Igali Gyógy-, Strand- és Wellnessfürdő. 2012 júniusában pedig másfélezer négyzetméterrel bővült. Két, egyenként 300 fős befogadására alkalmas öltöző, zuhanyzók, gyógyászati célú kezelőhelyiségek, 2500 négyzetméteres vendégfogadótér, büfé és üzlethelyiségek kiépítésére is sor került a fejlesztés alatt.

A „somogyi Hajdúszoboszló” néven elhíresült wellnessfürdő vendégei ma már 13, élményelemekkel felszerelt gyógy-, termál- és strandmedence, és kívül-belül tágas pihenőhelyek közül választhatnak.

Az önkormányzat tulajdonában lévő strand most vevőt keres.

Igali Gyógyfürdő/Facebook

Igal büszke a fürdőjére, de mivel az önkormányzatnak jelenleg, és várhatóan a jövőben sem jut elegendő forrása a fenntartására és fejlesztésére, a város eladja, pontosabban komoly befektető kezébe kívánja adni a fürdőt

– mondta Obbás Gyula, a kisváros polgármestere.

A kimagasló gyógyhatású, külföldről is számos vendéget vonzzó, négy évszakos fürdő vize elsősorban a reumás, mozgásszervi betegségek, sérüléseket követő keringési zavarok, ízületi és gerincbántalmak gyógyulását segíti, de sótartalmának köszönhetően a krónikus gyulladásos, nőgyógyászati és urológiai panaszok enyhítésére is alkalmas.

Kapcsolódó
Csodás romtemplomok a Balaton környékén
Minden kő a múltról mesél.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik