Virágzó vidékünk

Továbbállt Budapest környékéről a „svájci farkas” – erre jár most

Getty Images
Getty Images

A Svájcban befogott és jeladóval ellátott „M237” hím farkas elérte a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területét, jelenleg Nógrád vármegye keleti felén tartózkodik, közölte a szervezet kedden a honlapján.

Emlékeztettek, az Alpok déli vonulatainak vidékéről származó példány a Dunát átúszva, a Naszály (hegy) mellett folytatja útját.

Mint írták, a BNPI működési területén évtizedek óta élnek farkasok, így a kóborló egyed aktivitása révén érdekes megfigyeléseket tehetünk. Legutóbb, március 17-én, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság adott hírt az állatról.

A DINPI a Sokszínű Vidék megkeresésére múlt héten azt a tájékoztatást adta, hogy a farkas 2 hete a dél-budai agglomerációban található, azonban nem számítottak arra, hogy hosszútávon ezen a területen marad. Napközben a kirándulóhelyektől távol eső rejtekhelyén tartózkodott akkor.

A jelölt egyed tartamos nyomonkövetési lehetőségének és a vándorló farkas biztonságának növelése érdekében a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság felvette a kapcsolatot az illetékes vadászati hatósággal és a tájegységi fővadásszal.

Kapcsolódó
Kutyákkal keresik a bükki farkasokat
Ürülék, vizelet, préda, vér és szőrszálak nyomán térképezik fel a nagyvadakat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik