Virágzó vidékünk

Westernfalut épített a Balatonnál egy német nyugdíjas

facebook/Hans-Peter Goller
facebook/Hans-Peter Goller
Gyermekkori álmát valósította meg Hans-Peter Goller, aki két éve Stuttgartból költözött a Somogy vármegyei Szőlősgyörökre.

A kilenc ezer négyzetméteres telken egy westernkocsmába is betérhetünk, de a német nyugdíjas épített három nagyobb és két kisebb tipit, izzasztókunyhót és westernhotelt is.

Közel tíz hónap alatt készült el a faluval és elmondása szerint még mindig nincs teljesen befejezve. A Sonline-nak nyilatkozva Hans-Peter Goller arról beszélt, hogy Karl May és Cooper indiántörténetein nőtt fel, a vadnyugat szeretete határozta meg a gyermekkorát és a mai napig megmaradt ez a gyermeki rajongás.

A birtokon tematikus turizmussal is foglalkozna, koncerteket, kulturális programokat szeretne tartani, hogy a magyarok körében is elterjedjen a vadnyugat iránti rajongás. Az érdeklődőket pedig bármikor szívesen körbevezeti a birtokán, és megmutatja az indiánok harci eszközeit: az íjat és a csatabárdot, amelyeket ki is lehet próbálni. Sok tárgyat maga készít, mit a falakon lógó ékszereket, különböző díszítéseket, kések tokjait vagy éppen egy dobot.

Ezen a helyen nincs politizálás, le lehet vetkőzni a munkahelyi stresszt, mindenki egy kicsit vissza térhet a gyermekkorba, ahogy én is teszem hatvanegy évesen

– nyilatkozta a lapnak a totemoszlopnak támaszkodva, a saját whiskyt kortyolgatva.

Elmondása szerint sok régi tárgyat mentett meg, amelyek jól beleillenek ebbe a környezetbe. Korhűen rendezte be a kocsmát, amelyben elengedhetetlen kellékként pianínó, harmonika és bendzsó is helyet kapott. A könyvek és a barátai tapasztalata segítettek a munka során. Még nincs teljesen kész mindennel, szeretné tovább fejleszteni a falut.

Kapcsolódó
Megérkezett Old Shatterhand Hary-karabélya Szegedre
Tom Selleck, Bud Spencer és Terence Hill westernekben hordott kellékei is láthatók majd a szegedi Móra-múzeum A legendás vadnyugat című kiállításán.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik