Virágzó vidékünk

Ünnepi ruhába öltözött húsvétra a fél ország

Vizslás
Vizslás
Összefogással minden lehetséges.

Közeleg a húsvét, egyre több településen jelennek meg az utcákon az ünnepkör szimbólumai, melyekből már mi is készítettünk egy összeállítást. Most újabb példaértékű falvakat szeretnénk bemutatni.

Mándoki szabadtéri Húsvéti Kiállítás

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Mándokon már több éves hagyomány, hogy a település központjában található parkot a művelődési ház dolgozói ünnepi díszbe öltöztetik. Idén új elemmel bővült, mégpedig a “Nyuszifogattal”. A három házikóban a Mándoki Amatőr Alkotók Közössége tagjai készítettek horgolt, keresztszemes hímzett, articsóka, dekupázs, márvány tojásokat, nyulakat, tyúkokat, mindemellett harisnyabáb, papírfonás, gyertya technikákkal is készültek alkotások.  Találkozhatunk Nyuszifalvával, tyúkudvarral, libákkal bárányokkal. A technikai megoldásokban a polgármesteri hivatal dolgozói myújtottak segítséget. Az ötletgazda és a tárgyak fő megvalósítója Vonó Erika.

Fotók az alábbi galériában

Galéria
Vonó Erika.

Vizslás

A Nógrád Vármegyei Vizsláson tizenöt különböző húsvéti dekorációval, köztük idén készült, a legkisebbek között nagy népszerűségi örvendő új elemekkel várják a helyi lakosokat és a településre érkező vendégeket a húsvéti időszakban. A szokásos bála nyuszik mellett kikerült a megye legnagyobb szalma nyúljának mondott alkotásunk, amely még tavaly elkészült. Újdonságként pedig a két óriás piros tojás mellett óriás nyúlfej, rönkfából készült nyuszicsalád, fehér nyulas fotópont és tavasztündér is helyet kapott a faluközpontban.

Emellett húsvéti díszletet öltött a Vizslás felirat, de több száz festett tojással csalogatja a látogatókat a tojásfánk is. Emellett a rendezvényeink fő témája is a Húsvéthoz kapcsolódik. Könyvtári foglalkozás keretein belül ma délelőtt a családok tojásokat festettek és közösen díszítették a tojásfát. Nagyszombaton délelőtt a húsvéti nyuszi is ellátogat majd a faluba és elrejti ajándékait, majd Húsvét vasárnapján locsolóbált tartunk. A bevételt teljes egészében a helyi óvodának ajánljuk fel – nyilatkozta lapunknak Sándor József, polgármester.

Fotógaléria

Galéria
Vizslás

Csertő

Az alig 400 fős Baranya Vármegyei Csertőn is készülődnek a húsvétra. Az ünnepi hangulatot itt is utcai húsvéti szimbólumokkal színesítik.

Fotógaléria

Galéria
Gáspár Katalin
Kapcsolódó
Húsvéti programok a Balaton körül
Szinte minden település készül az ünnepre kicsiknek és nagyoknak való programokkal.
Olvasói sztorik