Virágzó vidékünk

Nyit a kilátó, ahonnan a Börzsönytől a Mátráig belátni mindent

Facebook / Sasbérci Kilátó
Facebook / Sasbérci Kilátó
Bámulatos a panoráma.

Nógrád vármegye és az ország egyik, ha nem a legszebb panorámáját nyújtó kilátója, a Sasbérci tavasztól újra fogadja a látogatókat, írja a nool.hu.

A létesítmény közösségi oldalán megosztott információ szerint idén a húsvéti hétvégén lesz először nyitva: április 7-től április 10-ig, 9 és 17 óra között várják a kirándulókat.

MTI Fotó: Komka Péter

A kilátóból gyönyörű látvány tárul az ide látogatók elé, akik a Börzsönytől a Mátráig gyönyörködhetnek a tájban, de tiszta időben akár a Tátrát is megpillanthatják, olvasható a cikkben.

A Sasbérci kilátó a korábbi évekhez hasonlóan idén is csak hétvégéken és ünnepnapokon lesz nyitva, ilyenkor viszont bárki ingyenesen látogathatja előzetes bejelentkezés nélkül. Ettől eltérő időpontban csoportosan, előzetes bejelentkezés után tekinthető meg.

Ahogy arról a Sokszínű Vidék korábban beszámolt, a Budapesti Erdőgazdaság kezelésében lévő Sasbérci kilátóval kapcsolatban korábban a távlati tervek között szálláshely és erdei iskola kialakítása is szerepelt, de ebből egyelőre nem valósult meg egyik sem.

Kapcsolódó
Új kilátóval gazdagodott a Balaton
A 9 méter magas kilátóról a Badacsony és a fonyódi dombok is láthatók.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik