Virágzó vidékünk

Lovasrendőrök járőröznek Nógrádban

nool/videa
nool/videa
Elsősorban a gépkocsival nehezen megközelíthető helyeket, így például az erdőket, illetve az oda vezető közutakat, hétvégi házas övezeteket és gyümölcsösöket járják be.

A Készenléti Rendőrség lovasaival együtt ünnepélyes keretek között kezdték meg járőrözésüket a Nógrád vármegyei lovasrendőrök csütörtökön Balassagyarmaton, írta a Nool.

A lovas szolgálattal megerősített rendőri jelenlét célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása, a jogellenes cselekmények megelőzése és megszakítása.

A nógrádi településszerkezet, a földrajzi adottságok és a nagy kiterjedésű erdős területeken ideális körülményeket találunk a hatékony lovasrendőri járőrszolgálatokhoz

– mondta az ünnepségen dr. Nagy György ezredes, a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának vezetője.

Dr. Somssich Gabriella, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője azt hangsúlyozta, hogy a lovas szolgálatot ellátó munkatársak a vármegyében a jövőben elsősorban a gépkocsival nehezen megközelíthető helyeket, így például az erdőket, illetve az oda vezető közutakat, hétvégi házas övezeteket és gyümölcsösöket járják be, és rendezvényeken is teljesítenek szolgálatot.

Kapcsolódó
Lovasrendőröket vezényelnek ki a budai hegyekbe
A járőrök segíteni és tájékoztatni érkeznek az erdőbe, nem céljuk a büntetés.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik