Virágzó vidékünk

Ahol minden lépés élmény! Ilyen lenyűgöző a virágos Tiszaújváros

Falatnyi Keukenhof, avagy egy virágzó vidék Magyarországon.

Tiszaújvárost ma már  gyönyörű virágok, parkok városának is nevezik. Nem véletlen, hiszen egész évben virágok ezrei díszítik a település parkjait. A közel 2 ezer négyzetméteres ágyásfelületen gondos tervezéssel beültetett hagymás, egy- és kétnyári növények színpompás kavalkádja teszi üdévé a város különböző területeit.

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. munkatársától kapott információk szerint a mostani tavaszi látványt is szakmai tervezés előzte meg.  Az ősszel kiültetett több, mint harmincezer virághagyma kiültetésénél az alapkoncepció az egyöntetű látvány volt. A napokban  már teljes pompájában láthatók a virágzó tulipánok, jácintok és nárciszok.

A sokszínűség érdekében kétnyári virágok is kerültek az ágyásokba, így a százszorszépekkel, nefelejcsekkel, árvácskákkal még elragadóbb lett a látvány.

GALÉRIA

Galéria

A helyi városgazdálkodás munkatársai folyamatos odafigyeléssel, tápozással, öntözéssel biztosítják, hogy az itt élők és idelátogatók mindig virágörömben éljenek.

Már tervezik a nyári növények skáláját, fajtáit, szeretnék, hogy nyáron is élmény legyen a városban sétálni. Az idén 45-50 ezer egynyári növényt ültetnek majd az ágyásokba. A büdöske, kakastaréj és begónia mellett számtalan más virág várja majd, hogy éke legyen egy-egy területnek, parknak. A változatos beültetésnek köszönhetően lesznek geometriai formák, és az egyre kedveltebb vegyes, szín és fajta szerinti megoldás, melyet látva akár virágos mezőn is érezhetjük majd magunkat.

Kapcsolódó
Egyre nagyobb kedvenc a kertekben a fagylalt tulipán
Ha az idei virágzásról lemaradtunk, ültessük el hagymáját ősszel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik