Virágzó vidékünk

Végleg bezárják a paksi gyógyfürdőt

Paksi Gyógyászati Központ - Gyógyfürdő
Paksi Gyógyászati Központ - Gyógyfürdő
Évi háromszázmillióba került a működtetése.

Hamarosan megszüntetik a gyógyfürdői szolgáltatást a Duna-parti városban – írta a Tolna Vármegyei Hírportál.

Az ország számos pontján kényszerültek a nehéz helyzetben lévő önkormányzatok az utóbbi hónapokban bezárni egy-egy intézményt. A Paksi Gyógyászati Központ mellett a Paksi Városi Múzeumot is utolérte a vég, rövidesen bezárják a városi képtárat is.

A város gyógyfürdőjének megszüntetéséről már korábban döntött a képviselőtestület. A döntést részben az indokolta, hogy május elejétől a Deák Ferenc utcai épületben is megszűnik a betegellátás.

Facebook / Paksi Gyógyászati Központ – Gyógyfürdő

Bár a medencét megszüntetik, a gyógyfürdő épületének gyógyászati funkcióját a későbbiekben szeretné megtartani a városvezetés.

Az épület egyes részeibe kisebb átalakításokat követően szakrendeléseket telepítenének, a medencetér üzemeltetését viszont a továbbiakban nem kívánják saját forrásból működtetni.

Az illetékesek szerint a fürdő megépítésekor elmaradtak azok a szolgáltatások, melyek a szaunától kezdve az élményelemekig jelentős bevételt generálhattak volna. Ezek hiányában évről évre tetemes összeggel – háromszáz millió forinttal – kellett hozzájárulni a városnak a létesítmény működtetéshez.

Kapcsolódó
Dübörög a somogyi gyógyfürdő
Idén hasonló forgalomban reménykednek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik