Virágzó vidékünk

Újra bezárt a miskolctapolcai barlangfürdő

FACEBOOK/MISKOLCTAPOLCA BARLANGFÜRDŐ
FACEBOOK/MISKOLCTAPOLCA BARLANGFÜRDŐ
A fürdő további működése egyelőre kérdéses, erről január 19-én születik erről döntés.

Októberben döntött úgy a Miskolci Fürdő Kft., hogy a nehéz gazdasági helyzet, az energiaválság, az infláció, a magas áram- és gázárak miatt október 10-től határozatlan időre bezárja a miskolctapolcai barlangfürdőt.

A helyi vállalkozók összefogásával, felajánlásaival és önkormányzat segítségével úgy tűnt, hogy megmenthetik a fürdőt és október 28-án újra kinyitották. Később kiderült, hogy a felajánlások egy részét nem teljesítették.

Ekkor már lehetett tudni, hogy január 8-ig tart nyitva a fürdő, de a bezárás a szokásos éves karbantartás miatt történik.

Veres Pál, Miskolc polgármestere kiemelte, hogy a barlangfürdő teljeskörű karbantartását eddig minden évben januárban végezték, ezért ilyenkor mindig is zárva volt. Viszont az októberi bezárás alatt a munkálatok egy részét el tudták végezni, így a januári karbantartási időszak a korábbi négy hét helyett két hétre csökken.

A zárba tartás ideje alatt a fürdő vezetőinek feladata a következő negyedévre vonatkozó üzleti terv kidolgozása, melynek segítségével eldönthetik, hogy milyen módon tartható nyitva a barlangfürdő az első negyedévben – közölte a Minap.

Veres Pál leszögezte:

Számunkra egyértelmű várospolitikai cél, hogy amennyiben lehetséges, nyissuk ki a karbantartást követően a barlangfürdőt. Erről, a kért üzleti terv ismeretében, a január tizenkilencedikei igazgatótanácsi ülésen születik döntés.

Kapcsolódó
Drágábban csobbanhatunk az újranyitott barlangfürdőben Miskolctapolcán
Például a felnőtt, időkorlát nélküli belépő 6850 forintba kerül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik