Virágzó vidékünk

Megválasztották az év családbarát kórházát

Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet/Facebook
Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet/Facebook
A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet kapta az elismerést.

A családok, betegek és az egészségügyben dolgozók és családjaik fizikai, mentális biztonságát vette figyelembe elsősorban az a zsűri, melynek tagjai 2023-ban a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézetet választották 2023 családbarát kórházának, közölte a szakmai zsűrizést a Magyar Kórházszövetséggel közösen végző Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az MTI-vel.

Az év családbarát kórháza címmel tehát a balassagyarmati kórház büszkélkedhet, a zsűri különdíját pedig a Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet Dunaújváros kapta, ahol munkatársi adományokból működtetett szolidaritási alap jött létre, ami a zsűri szerint a közösségi összefogás szép példája.

A kórházi osztályok versenyére idén nagyon sok induló nevezett be, így hét vidéki és hat budapesti kórház 20 osztálya nyert családbarát kórházi osztály-díjat

– áll a közleményben.

Közönségdíjat is kiosztottak, amelyet a Dél-pesti Centrumkórház-Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet gyermekhematológiai és őssejt-transzplantációs osztálya nyert el.

Kapcsolódó
Önkéntesek varázsolták színesre a kórház falait Veszprémben
Vidámparki jelenet várja ezentúl a betegeket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik