Virágzó vidékünk

Lepermetezte a fél falut Mátraderecske polgármestere

facebook/forgó gábor
facebook/forgó gábor
A parkban minden növényt, a főúton a tujákat és az újonnan ültetett gömbszivarfákat.

Vidéki kistelepülések életében nem ritka, hogy a falu polgármestere hivatali teendői mellett aktívan részt vesz lakóhelye civil közösségeinek életében, a faluszépítési munkákban.

Korábban ennek jó példájaként megírtuk, hogy Sirok első embere, Tuza Gábor szükség esetén füvet kaszál, fát vág, csákányt ragad és eltolja a talicskát is, vagy éppen Pavelka Béla, Hetes polgármestere, aki a falu fűnyírási munkálataiban jeleskedik.

Ha Mátraderecske nevét hallja az ember, elsőként bizonyára a Magyarországon egyedülálló természeti jelenség, a „mofetta”, vagy „szárazfürdő” jut az eszébe, mely 2017-ben gyógyhely minősítést kapott.

A napokban Derecske élete Forgó Gábor polgármester Facebookon közzétett bejegyzése kapcsán került a figyelem középpontjába. A falu első embere ugyanis permezetőt ragadott, és lepermetezte a település közterületeinek dísznövényeit.

Ma délután egy nanotechnológiás szuszpenziós növénykondicionálóval permeteztem a közterület dísznövényeit. A parkban minden növényt, a főúton a tujákat és az újonnan ültetett gömbszivarfákat. Az anyag neve: Bistep. Semmilyen vegyszert, vagy egyéb káros anyagot nem tartalmaz, ökológiai gazdaságokban engedélyezett a szer. Emberre, állatra nem jelent veszélyt! Ez a legmodernebb komplex hatóanyag, amely kiválóan hat a növényekre. Még háromszor fogom idén használni a közterületen

– fogalmazott a polgármester, akinek önkéntes munkáját elismerő kommentözön kísérte.

Kapcsolódó
Falugondnokként is a helyiek támasza Kisbágyon polgármestere
A polgármesterség nem uralkodás, hanem a közösség szolgálata.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik