Virágzó vidékünk

70 program várja a Gizella napok látogatóit Veszprémben

gizellanapok.hu
gizellanapok.hu
30 helyszínen kínálnak látnivalót az érdeklődőknek.

Május 7. és 14. között tartják a 30. Gizella napokat Veszprémben, a fesztivál ideje alatt 70 program várja az érdeklődőket 30 helyszínen.

A megszokott programelemek mellett új tartalommal szervezik meg a város tavaszi fesztiválját.

A veszprémiek által kedvelt történelmi felvonulást május 13-án tartják. Megnyílik a megújult várnegyed a látogatók előtt, ahol a város rangos elismeréseit adják majd át a Gizella napok keretein belül, valamint megnyílik a várnegyed megújulását bemutató kiállítás is. A kínálatban szerepelnek képzőművészeti, zenei, irodalmi és gasztronómiai programok is.

A képzőművészeti programok – egyebek mellett szabadtéri festészet, grafikai bemutató, és workshopok -, az Óváros tér udvaraiban várják az érdeklődőket. Veszprém testvérvárosaiból érkező költők, írók részvételével pedig irodalmi sétára indulhatnak majd a látogatók.

A zene kedvelőit öt belvárosi helyszínen várják, itt lesz mások mellett a 30Y, Péterfy Bori, a Csík zenekar, a Gyöngyhalász és a Hősök, de komolyzenei programokkal is lehet majd találkozni, egyebek mellett lesz nemzetközi fúvószenekari találkozó és fellép a Gizella Női Kar.

A legfiatalabbakat váró gyerekkertben hétvégente lesznek programok. Fellép majd Halász Judit, a Kaláka, az Apacuka, a Kiskalász. Lesz hangszerbemutató, és hangszer kiállítás is, valamint több mesedarab premierjét tartják majd a kertben. Amatőr bábszínházi találkozó és bábos felvonulás is lesz a fesztiválon több száz bábos részvételével. (MTI)

Kapcsolódó
50 év után újjászületett a Veszprémvölgyi kisvonat
A hangulatos kisvonat a Betekints-völgy legújabb turistalátványossága.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik