Virágzó vidékünk

Közterületeket fogadhatnak örökbe a lakosok Miskolcon

wikimedia commons
wikimedia commons
A kisebb-nagyobb közösségek, társasházak lakói a házuk előtti területeket gondozhatják, így saját elképzelésük szerint ültetve virágokat, cserjéket, növényeket.

A program kertében a városgazdálkodást végző céggel közösen alakítják majd az örökbefogadott közterületet, a fűnyírást például a városi cég végzi továbbra is – írta a kezdeményezésről a Minap.

A „Fogadj örökbe egy közterületet” program kifejezetten azoknak a vállalkozó szellemű lakosoknak teremt legális lehetőséget a közterület gondozására Miskolcon, akikben ég a tettvágy a házuk környezetének szebbé tételére.

A Hegyalja út 17. szám alatt lévő társasház közössége is már tavaly is örökbe fogadta az egyik részt az épület körül, ahol aktív zöldterület-gondozási munkákat végeztek. Ez annyira bejött nekik, hogy idén ismét regisztrálnak az évente megújuló programra.

Már régebben is működött itt a lakótársakból alakult többféle csoport, karbantartó csoport és kertészcsoport is, amiknek a tevékenysége önkéntes és ingyenes, és amelyek a társasház érdekeit szolgálják. Megbeszéltük, hogy részt veszünk ebben a programban, és tulajdonosi engedéllyel kertészkedünk a házunk melletti közterületen

– mesélt a lapnak a kezdetekről a társasházi közösség egyik tagja, Dányi Beatrix.

A társasház idén is regisztrál a programra, hogy folytathassák a munkát, amely leginkább virágültetésből, bokrok metszéséből, de ha szükséges, akár szemétszedésből is áll a járdák vagy a nemrégiben átadott parkolók környékén. Beatrix hangsúlyozta, hogy ezzel az örökbefogadással természetesen nem kerül a birtokukba a közterület, csak engedélyük van azt gondozni, alakítani a várossal közösen.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik