Virágzó vidékünk

Ismét megválasztják a legjobb balatoni borokat

pexels.com
pexels.com
A vidék legjobb borait felvonultató borverseny mára presztízs értékű.

Idén jubileumához érkezett a Balatoni Szövetség hagyományos rendezvénye, a Balatoni Borok Versenye, ahol 20. alkalommal választják  meg a régió legjobb vörös, fehér, rozé, desszert borát és pezsgőjét is. Sőt még ételt is készítenek hozzá, írja a likebalaton.hu.

A vidék legjobb borait felvonultató borverseny mára presztízs értékű.

Tavaly 67 termelő jelentkezett 260 bormintával a versenyre, például a Badacsonyi, a Nagy-Somlói, a Zalai, a Balatonboglári, a Balaton-felvidéki és a Balatonfüred-Csopaki Borvidékről. Akkor összesen 162 száraz fehérbort, 41 vörösbort, 22 rozét, 11 gyöngyözőt, 5 pezsgőt és 19 kései desszertbort kóstolt a szakmai zsűri.

Az idei, május 24-én Balatonfüreden tartandó versenyen megválasztásra kerül a Balaton legjobb vörös, fehér, rozé, desszert bora és pezsgője is

– áll a közleményben.

Idén a Nyitott Balaton akció keretében is népszerűsítik majd a Balaton legjobb borát. Az akció keretében olyan menüt késztenek neves séfek segítségével, amelyhez jól illik majd a Balaton legjobb bora is. A speciális menüt a balatoni fesztiválokon kóstolhatják majd meg a régióba érkező turisták.

Kapcsolódó
A Nébih tesztjén is bizonyítottak a tokaji aszúk
Az összehasonlító vizsgálatba 17, széles körben elérhető ötputtonyos, 2016-2018-as évjáratú aszúbor került be.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik