Virágzó vidékünk

Maglódi az év körforgalma 2023-ban

Facebook / FEMA - Fejlődő Maglódért Egyesület
Facebook / FEMA - Fejlődő Maglódért Egyesület

A helyiek csak maglódi piskótaként emlegetik azt a körforgalmat, amely első díjat nyert az országosan meghirdetett az „Év körforgalma” pályázaton, írja a kemma.hu.

A „műtárgyat” tervező Huszti György a lapnak arról beszélt, a tatabányai Partner Mérnöki Iroda még 2005-ben kapott megbízást a maglódi csomópont átépítésre. A helyszín adottságai, a szűk beépítés, a sok kötöttség azonban nem kevés fejtörést okoztak, amelyre végül Huszti György két középpontú elképzelése jelentett megoldást.

A két középpont olyan távol esik egymástól, hogy a két kör közötti egyenes nagyobb sebességre is lehetőséget adott volna az autósoknak, balesetveszélyes helyzetet teremtve. Ezért, a sebesség optimalizálására meg lett ringatva ez az egyenes, amitől felülről nézve a körforgalom babapiskótára hasonlít

– jellemezte az elkészült maglódi körforgalmat a tervező, aki azt is elárulta, hogy ő maga a körforgalomra, mint csomópont típusra azt szokta mondani, hogy olyan, mint a megoldó képlet.

A Közlekedési Kultúra Napja / Facebook

Úgy fogalmazott, egy körforgalom önmagában megoldás tud lenni egy rosszul működő csomópont átépítésére, ugyanakkor nem minden körforgalom jó.

Huszti Györgynek egyébként már egy korábban tervezett budapesti körforgalma is elnyerte az Év körforgalma-díjat.

Kapcsolódó
Európai szinten is egyedülálló kivilágítást kapott az andornaktályai körforgalom
Egyediségét az adja, hogy a kialakított tároló kapacitás egész évben, a legborúsabb napokon is képes az éjszakai megvilágítást megoldani.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik