Virágzó vidékünk

Új életre kel az ellehetetlenült debreceni tófürdő

Látóképi tófürdő/Facebook
Látóképi tófürdő/Facebook
Ezentúl a horgászok paradicsoma lesz.

Új funkciókkal látják el a debreceni Látóképi Tófürdőt, vagy ahogy a környéken ismerik, a  Macsi Balcsit. Ezentúl a horgászsport szolgálatába áll, közölte Facebook-oldalán a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége.

Fürödni nem lehet majd benne, annál inkább örülhetnek a horgászok, hiszen előnevelt méretig olyan halakat fognak tenyészteni, melyek száma évek óta csökken vagy amik hiányoznak vizeinkből. Ilyenek például a dévérkeszeg, a karikakeszeg, a bagolykeszeg, a vörösszárnyú keszeg és a compó.

A cél a szövetségi vízterületeken a régi idők halbőségének visszaállítása, emellett szeretnének helyet adni az ifjú horgászok neveléséhez, ezért a nyári szünetben napközis tábort szerveznek. Ennek az elején a halakkal, a módszerekkel, a szabályokkal ismerkedhetnek a gyerekek, a hét végén horgászversenyt és horgászvizsgát tartanak majd.

Változnak az idők, a piaci viszonyok közt ellehetetlenült strandfürdő az ifjúság, a horgászok szolgálatába áll

– írják a közleményükben.

A Látóképi Tófürdő, ismertebb nevén a Macsi Balcsi évtizedekig kedvelt strand volt Debrecen mellett, ugyan körbe volt betonozva, a természetes vizeket idézte a hangulata. A 2000-es évektől már inkább a retró hangulatot kedvelőket csábította, utoljára 2019-ben nyitott ki. Egy szezonban általában 14-15 ezer fürdőző fordult meg a Macsi Balcsin.

2020-ban az üzemeltető Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. a koronavírus-járvány miatti plusz előírásokra hivatkozva nem nyitotta ki, ez volt az ok a következő évben is, s tavaly sem nyitott már ki.

Kapcsolódó
A kihalás szélén lévő papagájokkal gyarapodott a debreceni állatkert
Az erdőírtás és az illegális állatkereskedelem miatt a szabadban már alig néhány száz példány él ebből a bolíviai papagájfajból.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik