Virágzó vidékünk

Somogy 50 árnyalata, lenyűgöző képek földről és levegőből

Bősze András
Bősze András
A somogyi táj az egyik legsokszínűbb vidéke az országnak, nem véletlenül készülnek itt pazar képek. Most egy lokálpatrióta természetfotós kínál nekünk igazi csemegét.

A Somogy különleges ékszerdoboza Magyarországnak, hiszen egyszerre található itt lankás, dombos és sík vidék is, erdők, mezők, legelők és szépséges kis települések, értékes épített örökség. És természetesen mindezt tetőzi, hogy északról a Balaton határolja a vármegyét.

Talán épp ezért nem is meglepő, hogy igazi fotós paradicsom ez a vidék, a magazinunk hasábjain is több lélegzetelállító fotósorozatot mutattunk már be e tájról.

Most egy újabb kincsre bukkantunk Bősze András amatőr természetfotósnak köszönhetően, aki szinte minden szabadidejét Somogy járt és járatlan útjain tölti, hogy megörökítse a táj formait, színeit és élővilágát.

Bősze András

A fotós a Sokszínű Vidéknek elárulta, hogy a Somogy vármegyei Karádon él, 12 éve kezdett el hobbi szinten táj- és természetfotózással foglalkozni és immár 7 éve repíti fel a magasba drónját, hogy madártávlatból is kattintson néhány képet. A fotózást autodidakta módon tanulta meg, fórumokon és videók segítségével egészítette ki tudását.

A természet iránti szeretet gyerekkorom óta jelen van az életemben, mivel lakhelyem igen változatos környezetben helyezkedik el, mind a növényvilág és állatvilág szempontjából is. A természetjárás és fotózás jelenti a kikapcsolódást, a pihenést, számomra igazi meditáció egy-egy fotós túra

– mondta el András, aki egyfajta küldetésként is tekint igencsak komoly hobbijára.

Szeretném másokkal is megosztani, akinek csak lehet megmutatni, hogy milyen kis csodákra lehet bukkanni a lakóhelyem környezetében

– tette hozzá.

Nézzen meg még több fotót a galériában!

Galéria

A célja többek között az is, hogy ráébressze az embereket arra, hogy ha eléggé nyitott szemmel járnak, nem is kell olyan messze menni, hogy feltöltődhessenek a természet szépségeivel.

Kapcsolódó
Csókolózó szarvasokat fotóztak a Pilisben
A romantikus pillanatokat egy szentendrei fotós örökítette meg a házuktól nem messze.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik