Virágzó vidékünk

Országos programkavalkád a Nemzeti Parkok Hetében

BNPI/Facebook
BNPI/Facebook
A programsorozatot tizenhetedik alkalommal rendezik meg.

2023. május 29. és június 4. között kerül megrendezésre a Magyar Nemzeti Parkok Hete, melynek keretén belül valamennyi hazai nemzeti parkban kalandtúrák, családi programok várják a természetbarátokat földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron.

A programsorozatot idén tizenhetedik alkalommal rendezik meg, írja a csodalatosmagyarorszag.hu. A Magyar Nemzeti Parkok színesen összeállított ajánlataikkal mind az állat- és növényvilág, mind a földtani értékek szerelmeseinek a kedvében járnak, a számtalan rendezvény közül mindenki megtalálhatja a saját kedvére valót.

A rendezvény nyitó hétvégéjének május 26-29. között a balatonfüredi Tagore sétány ad otthont, kapcsolódva a Balatoni Hal- és Borfesztivál rendezvényéhez.

DINPI/Facebook

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében többek között Szibériai nőszirmos túrán vehetnek részt az érdeklődők, míg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Magyar Pásztorkutyás Hétvégét rendez a Salföldön, de számtalan látogatóközpontba is kedvezményes belépőt kínál.

Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében extrém overálos barlangtúrán lehet részt venni a Létrási-vizesbarlangban, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szakvezetéses túrát tart a Szársomlyóra, míg a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Bunker túrát szervez.

Egyéb színes programok is várják az érdeklődőket az ország egész területén, amik közül bátran lehet szemezgetni ITT.

Kapcsolódó
Nagyobb figyelmet érdemelnek a természetvédelmi területek
A védett területeknek nemcsak a mennyisége, hanem a minősége is számít.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik